Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Petrolul se ieftinește, benzina se scumpește. Că așa vor benzinarii

București: Petrolul se ieftinește, benzina se scumpește. Că așa vor benzinarii

DISTRIBUIȚI

benzina148136 – 221212016­ –  Benzina şi motorina se scumpesc la sfârşit de an. Litrul de carburant dă semne, ușor, ușor, că se apropie de 6 lei. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul motorinei a crescut cu peste 13%, iar prețul benzinei a crescut cu 7%. Acum, plaja de prețuri este între 5,2 și peste 5,3 lei pe litru, în timp ce anul trecut prețurile variau între 4,6 și 4,9 lei pe litru.

Creșterea este ciudată, având în vedere că prețul barilului de petrol a înregistrat minime istorice, coborând încă de la începutul anului sub 30 de dolari pe baril. Principalul argument al scumpirii de carburanți adus de benzinari este deprecierea leului față de dolar, potrivit Digi24. Banca Națională a România cota, ieri, dolarul la 4.3502 lei. În același timp, prețul barilului a mai crescut, de la 45 de dolari în noiembrie la peste 52 de dolari în acest moment. În România, 60% din prețul final al unui litru de carburant reprezintă taxe și accize, acestea nefiind până acum reduse așa cum s-a promis. Dacă taxele și accizele ar fi fost reduse, acum am fi avut o reducere de 50 de bani pe litru.

Aceiași benzinari nu ieftinesc însă carburanții atunci când dolarul scade în raport cu leul, invocând alte argumente. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.