Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se sparge ALDE din motive de Tăriceanu?

București: Se sparge ALDE din motive de Tăriceanu?

DISTRIBUIȚI

calin_popescu_tariceanu-1147841 – 071212016­ – În ALDE, în  timp ce  co-președintele Daniel Constantin este  arătat  cu degetul de presă ca fiind omul  care  ar putea  să defecteze împreună cu oamenii săi  spre PNL,  un alt  lider important acționează  din umbră și poartă negocieri  subterane cu  liberalii, anunță stiripesurse.ro.

Relatia  dintre  Daniel Chițoiu și Călin Popescu Tăriceanu  cunoaște  o răcire  graduală de luni bune.  În pre-campanie, Chițoiu a  provocat scandal  în filiale, impunând  propriii oameni pe locuri eligibile,  cu complicațiile  de rigoare pentru conducerea de partid. Tăriceanu s-a confruntat cu o revoltă a unora  din  foștii conservatori,  lăsați pe dinafara  traficului cu  locuri  eligibile și pe deplin nemulțumiți de aceste practici, care nu au ezitat să-i ceară demisia acestuia,  inclusiv  din fruntea  Senatului, pe motiv că subiectul unui dosar penal de corupție. În scurt  timp,  pericolul a  fost  neutralizat,  dar relația dintre Tăriceanu și Chițoiu s-a deteriorat și mai mult, susțin surse  din cadrul acestui partid, atunci  când s-a ajuns la discuțiile legate  de  modul de  împărțire al portofoliilor și funcțiilor de conducere în cadrul unui  posibil  guvern PSD-ALDE.

”Tăriceanu  l-a tăiat de la porție pe Chițoiu și oamenii săi.  S-a  săturat  să tot  repare după el. Plus că niciodată Chițoiu nu a  abandonat ideea revenirii în PNL, sau măcar a  colaborării cu PNL, iar  Tăriceanu știe și nu poate accepta asta”, au explicat  sursele citate.

Aceste suspiciuni sunt  întărite de ultimele acțiuni ale fostului ministru de Finanțe. Conform unor surse convergente  din PNL și ALDE, Chițoiu s-a întâlnit, luni,  cu o serie de lideri liberali, pentru a pune la punct detaliile unei eventuale plecări din partidul lui Tăriceanu, împreună cu o parte  din viitorii parlamentari ALDE.  În cadrul tratativelor, Chițoiu ar  fi cerut două ministere și alte  funcții de  conducere în agențiile  și  autoritățile subordonate Guvernului, în schimbul  susținerii  creării unei majorități parlamentare  în jurul PNL. Tratativele dintre cele două părți sunt purtate de mai mult timp, dar  acum  Chițoiu plusează în acest  joc,  conștient de nevoia disperată a  liberalilor de aliați, în condițiile în care PNL riscă să nu atingă mult  doritul prag de 30%.

Între  timp,  Tăriceanu și apropiații săi  sunt  la curent  cu intențiile lui Chițoiu  și  caută  să prevină o hemoragie  serioasă de parlamentari în propriile  rânduri în momentul  declanșării  negocierilor pentru crearea unei  majorități în noul  legislativ. Potrivit  unor surse  din conducerea ALDE, o parte din  colegii cu dor de ducă ar  fi  fost  deja  întorși din drum în urma unor discuții purtate om la om, iar alții au  fost momiți cu promisiuni de beneficii pentru  ei și primarii  din teritoriu care-i susțin. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.