Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu, invitat în Cuba

București: Tăriceanu, invitat în Cuba

DISTRIBUIȚI

tariceanu-nieves-iliana-hernandez-portales-a147963 – 141212016­  – Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere cu Nieves Iliana Hernandez Portales, ambasadorul Republicii Cuba în România. Iliana Hernandez Portales l-a felicitat pe Popescu-Tăriceanu pentru rezultatele obținute în recentele alegeri. Totodată și-a exprimat dorința pentru relansarea relațiilor dintre parlamentele român și cubanez, la acest nou început de legislatură parlamentară și a lansat invitația unei vizite în Cuba, la nivelul conducerii Senatului României.

Ambasadorul a evidențiat schimbările din societatea cubaneză pentru adaptarea contextului economic la realitățile mondiale actuale, subliniind importanța restabilirii relațiilor diplomatice cu Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană. De asemenea, semnarea cu Uniunea Europeană a Acordului pentru dialog politic și cooperare stabilește cadrul propice pentru relansarea relațiilor istorice, economice și culturale dintre România și Cuba și a solicitat sprijinul Președintelui Senatului României pentru punerea în aplicare a Acordului Bilateral de cooperare economică negociat de miniștrii de Externe ai celor două state.

Președintele Senatului a transmis condoleanțe pentru moartea lui Fidel Castro, poporului cubanez, precum și familiei acestuia.

Călin Popescu-Tăriceanu a salutat reluarea relațiilor diplomatice dintre Republica Cuba și SUA, precum și semnarea pe 12 decembrie a.c. a Acordului pentru dialog politic și cooperare, bază a normalizării relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Cuba, care constituie și cadrul dezvoltării relațiilor dintre România și Cuba. ”Aceasta constituie o oportunitate pentru utilizarea tradițiilor istorice și afinităților culturale”. În cadrul discuțiilor, preşedintele Senatului a mai arătat că România poate constitui un exemplu în procesul de tranziție economică al Republicii Cuba, aceasta putând utiliza experiențele prin care a trecut țara noastră.În finalul întrevederii, Președintele Senatului și Ambasadorul Republicii Cuba și-au exprimat interesul pentru continuarea dialogului și dezvoltarea relațiilor bilaterale la nivel parlamentar.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.