Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Unii sunt demiși pentru declarații, alții…

București: Unii sunt demiși pentru declarații, alții…

DISTRIBUIȚI

dragos-tudorache147883 – 091212016­ – Întrucât prefectul și subprefectul fac parte din categoria înalților funcționari publici iar la numirea în funcție depun un jurământ prin care se angajează să respecte inclusiv Constituția, nu să o interpreteze, le-am cerut tuturor prefecților și subprefecților să își exercite funcția respectând Constituția și legile țării și să fie echidistanți, imparțiali și onești, susține, într-un comunicat, ministrul Afacerilor Interne Dragoș Tudorache.

În urma declarațiilor publice făcute de către subprefectul județului Timiș, potrivit cărora sintagma ”stat național unitar”, din Constituția României, este eronată, Guvernul a decis ieri, la propunerea ministrului, să adopte hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect a județului Timiș de către Marossy Zoltan Gheorghe. Marossy Zoltan Gheorghe a fost numit în funcție la 20 octombrie 2016.

Nu același lucru s-a întâmplat la sfârșitul lunii iunie a.c., când prefectul de Ilfov, Adrian Petcu, s-a implicat în alegerea președintelui Consiliului Județean Ilfov, încercând să implice balanța în favoarea reprezentantului alianței PSD – ALDE. În acest caz, ministrul nu a ținut cont de ”echidistanță” și l-a iertat pe Petcu. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.