Acasă Politic Bulgaria: Șapte medalii obținute de România la Turneul Internaţional de Informatică de...

Bulgaria: Șapte medalii obținute de România la Turneul Internaţional de Informatică de la Shumen

DISTRIBUIȚI

 147765 – 021212016­ – Echipele de seniori și juniori ale României au obţinut șapte medalii la ediția 2016 a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria: trei medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Frații Buzești” din Craiova), Andrei Costin Constaninescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung). Cei trei elevi laureați cu argint sunt Alexandra-Maria Udriștoiu (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional „Frații Buzești” din Craiova), Andrei Coman (clasa a VIII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală) și Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui). Medalia de bronz a fost câștigată de Maria-Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești). Din echipa țării noastre a făcut parte și Radu Alexandru Muntean (clasa a XII-a/ Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală).

Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Marius Nicoli  (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), Daniela Elena Lica (Centrul de Excelență Prahova), Ciprian Cheşcă (Liceul Tehnologic „Costin Neniţescu” din Buzău) și studentul Radu Vișan (Universitatea Politehnică București).

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 24-27 noiembrie, fiind la a VII-a ediţie în format internaţional (iniţial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatică din țara gazdă). Au participat loturi naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, România şi Rusia. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.