Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Dosarul merge mai departe

Dosarul merge mai departe

DISTRIBUIȚI

sebastian-ghita147819 – 061212016­ –  Magistrații Înaltei Curți au decis începerea judecăţii în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiţă este acuzat de acces neautorizat la informaţii confidenţiale.

DNA Ploiești l-a trimis în judecată în luna iunie pe deputatul Sebastian Ghiţă, pe care l-a acuzat de dare de mită, cumpărare de influență, spălare a banilor, șantaj, folosirea de informații confidențiale ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi Mihail Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, acuzat de luare de mită şi folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pentru folosirea ilegală de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații şi pentru cercetare abuzivă.

În calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Mihail Tudose,  i-a permis, în perioada 2013- 2014,  accesul deputatului Sebastian Ghiță la informații confidențiale dintr-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în scopul obținerii unor funcții de conducere în cadrul unor instituții publice pentru sine, dar și în scopul zădărnicirii urmăririi penale efectuată în cauza menționată. Scopul respectiv era urmărit atât de inculpații din dosarul menționat, cât și de Sebastian Ghiță, pentru protejarea intereselor economico – financiare ale unor persoane fizice și firme cercetate în cauză.

Informațiile confidențiale se refereau la obiectul cercetărilor, persoanele fizice și juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, numele procurorului de caz și ale ofițerilor de poliție delegați să efectueze urmărire penală.

În legătură cu același dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Viorel Dosaru, fost șef al IPJ Prahova, i-a permis lui Sebastian Ghiță accesul la informații din dosar, pentru ca parlamentarul să-l susțină pentru păstrarea funcției și promovare.

În dosarul respectiv, ofițerii din subordine erau delegați să efectueze acte de urmărire penală. Accesul la informațiile confidențiale, urmărit de deputatul Sebastian Ghiță, era zădărnicirea urmăririi penale efectuate în cauza respectivă, dar și protejarea intereselor economico-financiare ale unor persoane fizice și juridice inculpate în cauză.

În vara anului 2013, Constantin Mihăilă, la data respectivă procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a permis ilegal polițistului Constantin Ispas, fost șef al DGA Prahova, accesul la dosar care, de asemenea, a folosit, tot ilegal, datele obținute, urmărind promovarea.

În vara anului 2014, fostul procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a permis unei alte persoane accesul la informații ce nu erau destinate publicității dintr-un dosar penal diferit al Parchetului de pe lângă CA Ploiești, cu scopul de a fi publicate în presă. Informațiile respective constau într-un contract de vânzare cumpărare pentru achiziția unui bun și un înscris olograf în care era prezentată, în rezumat, situația de fapt din dosarul menționat.

Tot în vara lui 2014, procurorul Mihăilă a formulat în numele unei persoane o plângere împotriva unui alt procuror din aceeași unitate de parchet. Plângerea respectivă, nedatată și nesemnată a fost ulterior înmânată unui ofițer cu funcție de conducere în cadrul B.C.C.O. Ploiești, pentru a fi valorificată.

Fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas, a cerut, în vara lui 2013, unui om de afaceri cu relații în lumea politică locală și centrală, susținere politică pentru ocuparea unor funcții în cadrul M.A.I., lăsând să se creadă că are influență asupra unui procuror cu funcție de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă CA Ploiești pentru a-l determina să îi ofere informații ce nu erau destinate publicității, fapt care s-a și realizat în perioada septembrie 2013- octombrie 2013. Informațiile respective i-au fost furnizate de procurorul Mihăilă

În vara anului 2012, deputatul Sebastian Ghiță a fost surprins la Bărcănești (Prahova) în timp ce conducea un Mercedes, deși avea permisul suspendat. Ulterior, împuternicit la conducerea IPJ Prahova, Viorel Dosaru, a intervenit pe lângă lucrătorii de poliție rutieră din cadrul Biroului DN1, pentru ca să nu întocmească dosarul penal pe numele lui Sebastian Ghiță, și pentru a obține în schimb sprijin pentru menținerea în funcția de inspector șef al I.P.J. Prahova. –  PROMPT MEDIA

foto:stiripesurse.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.