Acasă Externe Germania: Ministrul Comănescu, la Consiliul Ministerial al OSCE

Germania: Ministrul Comănescu, la Consiliul Ministerial al OSCE

DISTRIBUIȚI

Comanescu - CAE147858 – 081212016­ –  Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, va participa, în perioada 8-9 decembrie, la Hamburg, la cea de-a XXIII-a Reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), principal eveniment anual care reunește miniștri de externe și înalți oficiali din cele 57 de state participante şi reprezentanți ai statelor partenere OSCE.

Evenimentul se va desfășura într-un context politic complex, marcat de provocări importante pentru securitatea și stabilitatea regională, lipsa progreselor în soluţionarea conflictelor prelungite, intensificarea amenințărilor teroriste în spațiul OSCE şi acutizarea crizei migranţilor/refugiaţilor.

Statele participante OSCE vor discuta și adopta o serie de decizii și declarații pe teme de actualitate aflate pe agenda celor trei Dimensiuni ale Organizației – politico-militară, economică și de mediu, umană.

În ultimii ani, România și-a întărit consecvent profilul la nivelul OSCE, iar la Consiliul Ministerial de la Hamburg țara noastră va continua să promoveze activ obiectivul implementării depline a principiilor și angajamentelor asumate pe cele trei Dimensiuni ale OSCE, în acord cu conceptul de securitate cuprinzătoare.

OSCE reprezintă cel mai extins for politic în domeniul securității, atât din punctul de vedere al spațiului geografic acoperit, cât și al abordării, de o manieră cuprinzătoare, a conceptului de securitate.

Consiliul Ministerial de la Hamburg va marca încheierea Președinției-în-Exercițiu germane a OSCE. Pentru 2017, Președinția-în-Exercițiu va fi preluată de Austria. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.