Acasă Externe Germania: Pentru România soluționarea conflictului transnistrean rămâne o prioritate majoră

Germania: Pentru România soluționarea conflictului transnistrean rămâne o prioritate majoră

DISTRIBUIȚI

comanescu-osce147897 – 091212016­ – Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, participă, în perioada 8-9 decembrie, la Hamburg, la cea de-a XXIII-a Reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

În cadrul intervenţiei în plenul Reuniunii, ministrul român a susținut necesitatea restaurării respectului pentru principiile fundamentale pe care se bazează securitatea europeană, precum și pentru angajamentele asumate de statele participante OSCE, pe toate cele trei dimensiuni (politico-militară, economică şi de mediu şi umană) . A evidențiat, de asemenea, importanta abordării cuprinzătoare a securităţii promovate de OSCE, inclusiv din perspectiva respectării drepturilor omului și a libertăţilor fundamentale. A sprijinit ferm rolul asumat de Organizaţie în contextul crizei din Ucraina şi în eforturile de soluţionare a conflictelor prelungite, precum și în combaterea amenințărilor transnaționale.

Demnitarul român a subliniat faptul că pentru România soluționarea conflictului transnistrean rămâne o prioritate majoră, reconfirmând sprijinul pentru negocierile în format ”5+2”.

Ministrul Lazăr Comănescu a participat cu acest prilej și la evenimentul organizat de Președinţia germană a OSCE pe tema revitalizării controlului armamentelor convenţionale în Europa, punctând importanța lansării unui dialog structurat pe această temă în cadrul Organizației.

În marja Consiliului Ministerial de la Hamburg, ministrul Comănescu a avut oîntrevedere cu omologul său din RepublicaMoldova, Andrei Galbur. Șeful diplomației române l-a asigurat pe omologul său de sprijin pentru efortul de reformă și parcursul european al Republicii Moldova. La rândul său, ministrul Andrei Galbur a trecut în revistă progresele înregistrate pe parcursul acestui an, reconfirmând angajamentul pentru continuarea proiectelor legate de integrarea europeană. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.