Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Hotelierii din Republica Moldova vin la școlarizare în hotelurile românești

Hotelierii din Republica Moldova vin la școlarizare în hotelurile românești

DISTRIBUIȚI

hotelieri147818 – 061212016­ –  Hotelierii din Republica Moldova intenționează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervari, promovare, dar și lucrul cu personalul. Hotelierii din țara vecină vor veni anul viitor la specializare în hoteluri românești, după ce, la jumătatea lunii noiembrie, o delegație din Republica Moldova a vizitat mai multe unități de cazare din București.

Reprezentanții hotelierilor din Republica Moldova au contactat în această toamnă Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), anunțând că sunt interesați să cunoască dotările camerelor și facilitățile acordate de hotelurilele românești, dar și metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vanzări, rezervări, promovare, dar și lucrul cu personalul.

Răspunzând acestei cereri, FPTR, în colaborare cu SKAL România, a organizat in perioada 17-21 noiembrie 2016 un infotur în București, pentru o delegație formată din reprezentanți ai hotelurilor din Republica Moldova.

„În prima fază au ajuns doar să viziteze hotelurile, dar ulterior, anul viitor, vor veni la școlarizare practică. Nu sunt multe lanțuri hoteliere internaționale în Republica Moldova, motiv pentru care hotelierii din această țară, care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să învețe de la noi, pentru că hotelurile românești sunt competitive pe piața europeană”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Reprezentanții hotelurilor din Republica Moldova vor veni la școlarizare în unitățile de cazare membre ale FPTR, care vor dezvolta aplicații practice special pentru ei.

În cadrul infotur-ului din perioada 17-21 noiembrie, hotelierii din țara vecină au vizitat 11 hoteluri de 3, 4 și 5 stele, atât ale lanțurilor internaționale, cât și investiții românești, printre care Marriott, Radisson Blu, Novotel, Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Venezia, Caro, Yesterday și Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda grupului. În programul vizitei a fost inclus un tur al orașului București, dar și restaurantele Hanul lui Manuc si Casa Berarilor, unde s-au servit produse tradiționale românești.

Pe lângă vizitele la hoteluri, reprezentanții grupului au vizitat și Târgul de Turism al României, unde au participat la o întâlnire în cadrul standului Autorității Naționale pentru Turism, unde s-a vorbit despre colaborarea foarte bună din ultima perioadă dintre România și Republica Moldova, în ceea ce privește turismul.

FPTR colaborează si cu agentiile de turism din Republica Moldova, care în perioada sărbătorilor de iarna vor trimite în hotelurile membre FPTR, aproximativ 3000 de turiști. Sezonul turistic pentru moldoveni se incheie in data de 14 ianuarie 2017, când încă 2000 de turisti moldoveni vor sărbători revelionul pe rit vechi.  In primele nouă luni ale anului 2016, au sosit în România 47170 de turisti moldoveni, cu 18% mai mulți decât in perioada similara a anului 2015.

FPTR este singura organizație reprezentantivă la nivel de sector de activitate din turism, reprezentând angajatori a peste 33.000 de salariați, membrii FPTR avand o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.