Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Premieră: Ilfovul va avea Plan de amenajare a teritoriului

Ilfov: Premieră: Ilfovul va avea Plan de amenajare a teritoriului

DISTRIBUIȚI

judetul-ilfov-wp148107 – 211212016­ – La jumătatea lunii decembrie a fost semnat contractul de prestări servicii pentru elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ). Contractul a fost semnat de CJ Ilfov cu compania Synergetics Corporations, aceasta avându-i subcontractanţi pe SC Proiect Alba SA, SC 4B Consultanta Arhitectura S.R.L, SC Av Transport Planning SRL și SC Esri România SRL. Durata contractului este de 14 luni de la primirea ordinului de începere a prestării serviciilor, defalcată pe etape. Etapa I cuprinde studii de fundamentare – 59 de zile, etapa a doua planul propriu-zis – 272 de zile și etapa a treia – Aplicaţia Gis – 90 de zile.

Realizarea PATJ va avea un impact major asupra regiunii Bucuresti – Ilfov. Începerea lucrului propriu-zis la planul de amenajare a teritoriului județean reprezintă un pas foarte important în procesul de realizare a cadrului legislativ pentru o funcționare coerentă și integrată a județului Ilfov atât din punct de vedere al fondului construit la nivel județean cât și din punct de vedere al transpunerilor politicilor economice și investiționale la nivel teritorial care să înglobeze atât influențele și tendințele zonei metropolitane a Bucureștiului cât și dinamica economico-socială a fiecărei localități de pe teritoriul administrativ al județului Ilfov.

PATJ Ilfov va urmări realizarea unui management echilibrat al teritoriului judeţului, conservarea patrimoniului natural, arhitectural – urbanistic din cadrul localităţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, a utilizării resurselor de bază, a îndeplinirii cerinţelor de calitate privind funcţionalitatea şi siguranţa, confortul şi condiţiile specifice diverselor lucrări de construcţii, urbanism şi amenajare a teritoriului în acord cu cerinţele de dezvoltare durabilă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.