Acasă Economie Ilfov: Târgurile de animale din Voluntari și Domnești – controlate de polițiști

Ilfov: Târgurile de animale din Voluntari și Domnești – controlate de polițiști

DISTRIBUIȚI

targ-de-porci”Recolta” este însă slabă, pentru că afaceriștii află din timp de controale148066 – 191212016­ – În zilele de 17 și 18 decembrie a.c. polițiștii structurilor de investigare a criminalității economice și de ordine publică au acționat în piețele și târgurile de pe raza județului Ilfov în vederea protejării populației împotriva comercializării ilicite de produse alimentare și pentru combaterea evaziunii fiscale.

În cadrul activităților, polițiștii au verificat peste 100 persoane fizice autorizate, producători agricoli, precum și mai multe societăți comerciale. În urma controalelor, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.200 de lei .

Cu ocazia verificărilor efectuate, la târgurile de animale, organizate pe raza localităților Voluntari și Domnești, au fost confiscate cantitățile de 237 kg carne și 81 kg telemea oaie, în valoare totală de 3.942 de lei, întrucât erau comercializate în spații neamenajate în conformitate cu legea. La acțiune au participat și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și medici din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov. Acțiuni de acest gen vor continua.

Majoritatea comercianților din târgurile respective știu, însă, din timp că vor avea loc controale și dispar în timpul acestora, polițiștii prinzându-i cu nereguli pe cei care încalcă, într-adevăr legea, dar care vând produse din gospodăriile proprii. Asemenea evenimente au loc în fiecare an, de Paști și de Crăciun. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.