Acasă Externe Slovacia: Reţeaua Serviciilor Publice de Ocupare din UE a stabilit planul de...

Slovacia: Reţeaua Serviciilor Publice de Ocupare din UE a stabilit planul de acţiune pentru 2017

DISTRIBUIȚI

marcel-dumitru-miclau147784 – 051212016­ – Piaţa forţei de muncă, problema şomajului în rândul tinerilor, experienţa în gestionarea situaţiei refugiaţilor au fost doar câteva dintre temele analizate în cadrul celei de-a şasea reuniuni a Consiliului de Administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare (SPO) din UE, ce a avut loc la Bratislava în perioada 1-2 decembrie.

La acest eveniment, desfăşurat sub egida președinției slovace a Consiliului UE, România a fost reprezentată de delegaţia Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă condusă de Marcel-Dumitru Miclău, preşedinte al ANOFM şi membru în Consiliul de Administrație al Rețelei SPO din UE.

“Cu acest prilej, pe agenda de lucru au fost incluse prezentări ce au vizat colaborarea serviciilor de ocupare cu reţeaua EURES, modalităţile de abordare a şomajului de lungă durată, cooperarea cu serviciile private de ocupare”, a declarat Marcel-Dumitru Miclău, precizând că la dezbateri au participat şi au avut intervenţii Marianne Thyssen, comisar‚ Richter, ministrul Muncii, Afacerilor Sociale şi Familiei din Republica Slovacia.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate prioritățile președinției malteze din semestrul I al anului următor, cel de-al doilea ciclu al inițiativei privind învățarea comparativă între SPO din statele membre UE, precum şi programul de activitate al Reţelei SPO pentru anul 2017.

“Un rol important în procesul de colaborare a serviciilor publice de ocupare îl are învăţarea reciprocă, componentă ce va beneficia de o atenţie deosebită în perioada următoare. Doresc să amintesc că eforturile SPO sunt concentrate pe creşterea şanselor de ocupare a persoanelor ce fac parte din grupurile vulnerabile şi, nu în ultimul rând, pe modernizarea serviciilor oferite clienţilor noştri”, a declarat preşedintele ANOFM. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.