Acasă Externe Turcia: Asasinarea ambasadorului rus in Turcia, o noua provocare

Turcia: Asasinarea ambasadorului rus in Turcia, o noua provocare

DISTRIBUIȚI

andrei-karlov148071 – 201212016­ –  Ambasadorul Rusiei, in Turcia, Andrei Karlov, a fost impuscat mortal, la Ankara, luni seara. Diplomatul era la o expozitie de arta si sustinea un discurs in fata catorva zeci de persoane. Atacatorul a strigat ”Noi murim in Alep, tu mori aici!” si a fost ucis de politie dupa atac. In atac, alte trei persoane au fost ranite. Ambasadorul a decedat la spital din cauza rănilor suferite, anunţă surse citate de agenţiile de presă ruse.

Rusia condamna asasinatul si sustine ca este vorba despre un act de terorism. Presedintele rus, Vladimir Putin, a discutat – in cadrul unei reuniuni de urgenta – cu ministrul rus de Externe si serviciile rusesti de informatii. Asasinarea ambasadorului rus la Ankara s-a petrecut intr-un moment in care relatiile dintre cele doua tari pareau ca s-au imbunatatit, dupa ce anul trecut un avion rusesc a fost doborat de Turcia, la granita cu Siria. In ultimele saptamani, presedintele turc Erdogan a vorbit de mai multe ori la telefon cu Vladimir Putin despre situatia civililor din Alep.

”Trebuie sa aflam cine a dat acest ordin. Asasinarea ambasadorului rus este o provocare menita sa submineze procesul de pace din Siria”, a declarat Vladiminir Putin la scurt timp dupa tragedia din Ankara.

Intre timp, guvernul turc a anuntat ca nu va lasa ca asasinarea ambasadorului rus sa prejudicieze ”prietenia” intre Ankara si Moscova.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu presedintele rus Vladimir Putin dupa asasinarea ambasadorului rus, relateaza Russia Today. Presedintele turc i-a transmis mai multe informatii lui Vladimir Putin despre atacul armat in urma caruia a decedat Karlov. Expozitia era organizata chiar de angajatii ambasadei ruse in incinta unui centru cultural. Prezenta ambasadorului la expozitie a fost anuntata in urma cu o saptamana, iar autoritatile suspecteaza ca atacul armat este unul premeditat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.