Acasă Cultura/Media UK: ICR Londra: Acordeonistul Ghenadie Rotari, invitatul lunii decembrie

UK: ICR Londra: Acordeonistul Ghenadie Rotari, invitatul lunii decembrie

DISTRIBUIȚI

full lace wigs 148005 – 151212016­ – Acordeonistul Ghenadie Rotari este invitatul lunii decembrie în seria de concerte organizate, de peste cinci ani, de către ICR Londra împreună cu prestigioasa instituție muzicală londoneză St Martin-in-the-Fields. Acesta va oferi, în 16 decembrie, un recital de acordeon clasic care va cuprinde partituri de Sofia Gubaidulina, Domenico Scarlatti, Magnus Lindberg și Johann Sebastian Bach.

Concertul încheie seria de recitaluri românești din anul acesta de la St Martin-in-the-Fields, în care s-au derulat nu mai puțin de șapte evenimente, susținute de Cristian Sandrin, Adriana Cristea și Greta Gaser, Mariana Preda și Donald Mackenzie, Sinziana Mircea, Mina Beldimanescu, Ana Popescu Deutsch și Raphael Lang, Daria Tudor, precum și de soprana Laura Nicorescu. Următorul concert va avea loc pe 20 martie, avându-i ca protagoniși pe violoncelistul Răzvan Suma și pianista Rebeca Omordia.

Născut în 1991 în Republica Moldova, Ghenadie Rotari a început să cânte la acordeon la vârsta de 9 ani. Tânărul muzician este câștigătorul numeroaselor premii la diferite concursuri internaționale ca ,,Strumenti&Musica Festival’, ,,Citta di Piove di Sacco’ în Italia, și ,,Svirel’ în Slovenia. Ghenadie a concertat pe scene din diferite orașe din Italia, Austria, Slovenia, Croația, Belgia, România, Finlanda și Germania, interpretând un repertoriu care variază de la clasic la muzică contemporană pentru acordeon. În septembrie 2015, muzicianul a obținut o bursă pentru masterclass-ul compozitorului Alessandro Solbiati, ocazie cu care a înregistrat, împreună cu pianistul Alfonso Alberti și clarinetista Selene Framarin, lucrările compuse de bursieri. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.