Acasă Life Angajații care lucrează în frig trebuie să primească ceai cald și să...

Angajații care lucrează în frig trebuie să primească ceai cald și să intre periodic la căldură

DISTRIBUIȚI

ceai-1 148343 – 100112017 –  Angajații care lucrează  în aer liber în perioadele cu temperaturi extreme trebuie să primească minim jumătate de litru până la un litru de ceai fierbinte pentru fiecare persoană și să facă pauze periodice pentru reglarea temperaturii corpului. Pentru aceasta, pe lângă echipamentul individual de protecţie, angajatorii trebuie să le asigure spaţii fixe sau mobile încălzite.

Dacă aceste condiții nu pot fi asigurate, programul de lucru de lucru trebuie redus, mergându-se chiar până la întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă potrivit prevederilor legale.

De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de munca în frig, angajatorii tebuie să asigure examenului medical la angajare şi controlul medical periodic, pentru depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru munca la temperaturi scăzute. Angajatorii trebuie să se asigure de posibilitatea acordării primului ajutor şi transportul persoanelor afectate la cea mai apropiată unitate sanitară. Persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme, trebuie trecute, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau să beneficieze de reducerea programului de muncă.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.