Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Delia Vlase, purtător de cuvânt al preşedintelui PE

Bruxelles: Delia Vlase, purtător de cuvânt al preşedintelui PE

DISTRIBUIȚI

Delia148680 – 300112017 –  Ziarista Delia Vlase este noul purtător de cuvânt al președintelui Parlamentului European (PE), Martin Schulz.

Delia Vlase a devenit în 2009 consilier de presă al fostului președinte al Parlamentului European, Jerzy Buzek, informează rfi.ro. ”Am lucrat în televiziune din primul an de facultate, dar n-am renunțat la ideea de a face relații publice și pentru doi ani am părăsit televiziunea, m-am mutat în două companii private, am făcut acolo relații publice, m-am întors în televiziune din nou. Iar apoi am avut această oportunitate pentru a aplica pentru un job la Bruxelles… ”

În 2005 ea a devenit purtătorul de cuvânt al delegației române din cadrul celui mai mare grup al Parlamentului European, PPE. Trecerea de la ziaristică la aspectul politic a fost bruscă, la fel de bruscă precum și intrarea în structurile complicate ale singurului forum european democratic ales.

Confuzia și sentimentul de înstrăinare sunt familiare oricui a urmărit vreodată lucrările Parlamentului European: ”A fost o experiență de care întotdeauna îmi voi aduce aminte. Este vorba despre votul unuia dintre rapoartele despre România, din decembrie 2005. Eram în a doua mea săptămâna de lucru la Parlamentul European, habar n-aveam ce și cum. Nimeni nu mă învățase nimic, însă mă lăsase delegata mea să urmăresc votul la raportul despre România, care a fost vot deschis, cu ridicare de mâini , pe amendamente și din care n-am înțeles absolut nimic. Pe urmă m-au întrebat ce s-a întâmplat la vot, a picat amendamentul ăla? Iar eu spuneam: Dumnezeule, dar s-a votat prea repede, nu știu! Care a picat? Care n-a picat? Se mișcă prea repede oamenii ăștia și nu scria nimic nicăieri! Plus că erau și ziariștii care mă sunau și până la urmă am luat-o matematic și am învățat împreună cu ziariștii de la Bruxelles”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.