Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 290 de străini au fost depistați în situații ilegale, în decembrie...

București: 290 de străini au fost depistați în situații ilegale, în decembrie 2016

DISTRIBUIȚI

igi1148194 – 030112017 –  În perioada 1 – 30 decembrie a.c., s-au efectuat mai multe acţiuni şi controale în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, anunță IGI.

În cadrul acţiunilor, 109 cetățeni străini au fost depistați de polițiștii de imigrări în situaţii ilegale, iar 181 au fost preluați de la alte structuri pentru aplicarea măsurilor din domeniul de competență. Dintre aceștia, 60 de persoane au primit decizii de returnare și comunicări de părăsire a teritoriului României, 115 au solicitat statului român o formă de protecție internațională, iar pentru ceilalți au fost dispuse alte măsuri. De asemenea, 19 persoane au îndeplinit condițiile pentru prelungirea dreptului de ședere.

În luna decembrie, polițiștii de imigrări au organizat misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru 27 de persoane, iar pentru 53 au întocmit documentele necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Cetăţenii străini, care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei, au fost sancționați contravenţional cu avertisment şi amendă în valoare totală de 94 775 lei.

Pe linia combaterii muncii ilegale, polițiștii au sancționat contravențional cu amendă mai multe societăți comerciale, care nu au respectat regimul juridic privind angajarea și detașarea străinilor. Valoarea totală a amenzilor  fiind de 94 508 lei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.