Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ada Solomon – primul producător din istoria cinematografiei românești nominalizat la...

București: Ada Solomon – primul producător din istoria cinematografiei românești nominalizat la Oscar

DISTRIBUIȚI

ada-solomon148601 – 250112017 –  “Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul Oscar la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film.

Astfel, Ada Solomon devine primul producător din istoria cinematografiei românești care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americană de Film. ”Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță”.

Lungmetrajul, filmat aproape integral în România, a fost proiectat în premieră mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016 și a fost recompensat cu Premiul Fipresci.

La categoria ”Cel mai bun film străin” au fost nominalizate la premiul Oscar lungmetrajele ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania). –  PROMPT MEDIA

foto:informatia-zilei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.