Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ambiții mari pentru spitalele din Capitală

București: Ambiții mari pentru spitalele din Capitală

DISTRIBUIȚI

manageri spitale 5148627 – 260112017 –   Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit miercuri, la sediul Municipalitatii, cu managerii si cu directorii medicali ai celor 19 spitale aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti. La intalnire au fost prezenti directorul interimar al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Razvan Nitu si directorul medical interimar al  ASSMB, Turkes Ablachim.

Sedinta a avut ca scop stabilirea unui plan de masuri pentru ca in perioada imediat urmatoare sa fie demarat un amplu proces de reorganizare si modernizare a sistemului de sanatate din Bucuresti. In acest sens, Primarul Capitalei a facut apel la managerii de spitale sa ia toate masurile necesare pentru igienizarea, renovarea si eventuala extindere a spitalelor, pentru ca, ulterior, acestea sa fie dotate si echipate corespunzator.

Gabriela Firea: ”Imi doresc ca aceasta intrevedere sa ne ajute sa ne organizam cat mai eficient pentru anul 2017, in asa fel incat sa oferim bucurestenilor, intr-un timp cat mai scurt, servicii de cea mai buna calitate si spitale comparabile cu cele europene. De altfel, vom demara un proiect pilot care vizeaza renovarea, modernizarea si dotarea tuturor spitalelor aflate in administrare. Ne dorim ca acest proiect sa reprezinte un model de succes in intreaga tara. Va marturisesc ca am facut o serie de vizite neanuntate in toate cele 19 spitale si stiu ca sunt si lucruri foarte bune care s-au realizat, se vede ca munciti enorm, dar sunt si lucruri care pot merge mai bine. Cunosc devotamentul dvs, stiu ca de multe ori spitalele reprezinta cea de a doua casa pentru dvs. si, tocmai de aceea, stiu ca putem si noi sa avem spitale la standarde europene. Iar pentru aceasta este nevoie de cresterea conditiilor de lucru si a calitatii actului medical. Astfel, in ceea ce priveste aspectul spitalelor, toate cele 19 unitati medicale vor intra intr-un amplu proces de renovare si igienizare. Nu putem trece la dotari, pana nu facem curatenie. In acest sens, trebuie sa tratam cu mare responsabilitate raportul infectiilor intraspitalicesti. De asemenea, intra in responsabilitatea dvs. sa evaluati fluxul medical, sectiile in care sunt prea multi pacienti si sa dispuneti extinderea acestor sectii pentru ca pacientii sa nu astepte prea mult”.

In ceea ce priveste dotarile care urmeaza sa fie facute in cele 19 spitale, Firea a cerut definitivarea inventarului cu toate aparatele necesare, astfel incat Administratia Spitalelor sa poata demara procedura de achizitie. De asemenea, ea a mentionat ca, impreuna cu Ministerul Sanatatii, va incerca sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.

La randul sau, directorul ASSMB, Razvan Nitu, a precizat ca in conditiile fundamentarii bugetului pentru anul 2017, este necesara o atentie sporita in ceea ce priveste executia bugetului, urmarind ca banii alocati sa fie cheltuiti in integralitate. De asemenea, pentru spitalele cu lucrari in derulare, s-a cerut o verificare atenta a constructorilor, ”in asa fel incat cheltuirea banilor publici sa fie justificata”.

La randul sau, Turkes Ablachim, directorul medical interimar al ASSMB, le-a reamintit managerilor celor 19 spitale ca, pana la sfarsitul lunii februarie, au obligatia ”de a intocmi  Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple si de a-l depune la Directia de Sanatate Publica conform Dispozitiei emise de Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne, la data de 30 decembrie 2016”. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.