Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ample percheziții la IT-iști și constructori

București: Ample percheziții la IT-iști și constructori

DISTRIBUIȚI

SIAS foto Adevarul148389 – 120112017 –  47 de percheziţii au loc, joi dimineaţa, în Bucureşti şi în patru judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţie au descins la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice.

În cursul zilei de joi, 12 ianuarie, pe baza autorizaţiilor emise de instanţă, sub coordonarea procurorilor, poliţişti ai Poliţiei Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi lucrători ai Serviciului de Acţiuni Speciale efectuează 47 percheziţii la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, dar şi la domiciliile unor persoane fizice din  Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Prahova, Brăila şi Sibiu.

 În perioada 2009 – 2016, nouă societăţi comerciale care activează în domeniile IT şi construcţii au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive în cuantum de 142.000.000 de lei, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 64.578.039 de lei, echivalentul a 15.800.000 de euro.

 În vederea recuperării prejudiciului, s-au instituit măsuri asiguratorii asupra unui număr de 58 de imobile, evaluate la suma de 49.165.000 de lei, echivalentul a aproape 10.900.000 de euro, precum şi asupra unui număr de 56 de conturi bancare.    PROMPT MEDIA

foto:adevarul.ro

1 COMENTARIU

  1. Si bitdefender care funcționează în toată lumea tot la fel este. Cu cei din s. r. i. in frunte care-l patronează. El nu face decât să scaneze filele, să spună că nu i nici o problemă dar de spamuri în adresa de email sau în browser de anunțuri aiurea nu te poate scăpaa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.