Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ANI a mai găsit un lot de aleși locali incompatibili. Printre...

București: ANI a mai găsit un lot de aleși locali incompatibili. Printre ei și primarul din Zimnicea, prietenul lui Dragnea

DISTRIBUIȚI

ani148450 – 160112017 –  Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul a șapte foști și actuali aleși locali, după cum urmează:

Petre Pârvu, primar al orașului Zimnicea, județul Teleorman. În perioada deținerii mandatelor de primar, acesta a semnat mai multe contracte (de furnizare, de prestări servicii și de lucrări), precum și facturile aferente contractelor încheiate între Primăria orașului Zimnicea și S.C. Tel Drum S.A. Alexandria (societate comercială care a avut încheiat un contract de închiriere și un contract de comodat (folosință) cu persoana evaluată, având ca obiect un imobil proprietatea acestuia).

Tel Drum, infiintata si privatizata dubios la initiativa președintelui Consiliului Județean Teleorman, de atunci, Liviu Dragnea, a inchiriat, la 14 iulie 2005, o garsoniera de la primarul orasului Zimnicea, Petre Parvu. Chiria lunara: 1.000.000 de lei. Contract valabil pana in 2015.

Petre Parvu a recunoscut, intr-un interviu pentru EVZ din 2013, existenta contractului de inchiriere cu Tel Drum: ”Am incheiat contractul cu Tel Drum, pentru ca ei sunt proprietarii Radio Z, care n-avea unde sa functioneze!”. Apoi, primarul s-a aratat surprins de prevederea din contract, potrivit careia chiria lunara este de un milion de lei. ”Lunar de un milion de lei? Nu e asa. Poate pe an, doamna!”. Imediat, edilul a subliniat: ”N-am primit niciun ban, niciodata!”. Cu toate acestea, el spune ca nu a invocat niciodata clauza contractuala potrivit careia avea dreptul sa primeasca 0,15 la suta penalitati pentru fiecare zi de intarziere, in caz de neplata a chiriei lunare: ”Nu le-am cerut sa plateasca penalitati”. Contractul ii dadea dreptul la reziliere in caz de neplata a chiriei timp de trei luni consecutiv: „Nici n-am reziliat contractul cu Tel Drum”. Intrebat de ce a incheiat contract cu o firma care presteaza lucrari pentru Primaria pe care Parvu o conduce, edilul a fost de-a dreptul stupefiant: ”De ce am incheiat contractul? De dracu’, ca n-am avut de lucru! Si asta a fost prostia mea!”.

Tel Drum SA este o firma de constructii celebra pentru presupusele legaturi cu Liviu Dragnea. Firma Tel Drum a apartinut pana in 2002 Consiliului Judetean Teleorman. In 2002, cand Liviu Dragnea era presedintele CJ Teleorman, Tel Drum a fost privatizata. Unicul actionar al firmei a devenit Marian Fiscuci, un prieten apropiat al lui Dragnea. Ulterior, firma i-a mai avut printre actionari pe doi fosti colegi de facultate de-ai lui Dragnea, Liviu Lucian Dobrescu si Mugurel Sorin Gheorghias. Marian Vanghelie a lansat in spatiul public acuzatii privind presupusul control total exercitat de Dragnea asupra firmei, dar liderul PSD a negat mereu aceste acuzatii.

Un alt ales intrat în vizorul ANI este Constantin Corbu, primar al comunei Grădiștea, județul Călărași. În perioada 27 decembrie 2012 – 5 aprilie 2016, acesta a deținut simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al U.A.T. comuna Grădiștea în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. ”Satul Nou Grădiștea S.R.L”.

Vasile Dima, fost primar al comunei Răstoaca, județul Vrancea, a emis Dispoziția privind angajarea pe perioadă determinată în funcția de consilier personal al primarului pentru fiica sa. Astfel, în perioada 27 iunie 2012 – 12 septembrie 2013, fiica persoanei evaluate a obținut venituri salariale în cuantum de 13.628 lei. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Vasile Dima a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Ilarie Căpianu, actual consilier local și fost viceprimar al Comunei Tîmna, județul Mehedinți, în perioada 31 august – 4 octombrie 2012, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Gheorghe Enescu Tîmna din Județul Mehedinți.

Ion Angelescu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Dărmănești, județul Dâmbovița, a participat, exprimându-și votul, la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea Contractului de Asociațiune în Participațiune cu Asociația Sportivă ”Luceafărul Dărmănești’’ (în cadrul căreia a deținut calitatea de membru în Consiliul de Administrație).

Iosif Borto, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Pîrjol, județul Bacău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada deținerii mandatului de consilier local, întrucât S.C. Siliar S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul său deține funcția de administrator și calitatea de unic asociat) a încheiat opt contracte comerciale de executare de lucrări și de furnizare de produse (cinci contracte comerciale și trei achiziții directe – cu facturi fiscale în valoare totală de 262.554,62 lei) cu Primăria Pîrjol.

Doru Constantin Popa, consilier local în cadrul Consiliului Local Roznov, județul Neamț, în calitate de consilier local, în perioada exercitării mandatului 2012 – 2016, a semnat pentru ca Primăria Roznov să încheie un contract comercial (achiziție directă în baza unei facturi) cu S.C. Cador Scavi S.R.L. (în cadrul căreia persoana evaluată deținea la acea dată calitatea de asociat și administrator).   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.