Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Asirom, amendată pentru că nu își respectă clienții

București: Asirom, amendată pentru că nu își respectă clienții

DISTRIBUIȚI

asirom148509 – 190112017 –  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat societatea Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA cu 200.000 de lei și pe vicepreședintele directoratului, Bregovan Adamovic, cu 50.000 de lei, în urma unui control inopinat care a vizat activitatea acesteia.

Potrivit ASF, controlul s-a desfășurat în perioada 5 septembrie – 17 noiembrie 2016 și a avut ca tematică modul în care societatea a instrumentat/soluționat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă și CASCO auto, a calculat și a înregistrat rezerva de daună (avizată și neavizată), precum și acuratețea și exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă/plăți de indemnizații/respingeri/prescrieri dosare. „În urma analizării rezultatelor controlului inopinat și a neregulilor constatate, Consiliul ASF a decis sancționarea SC Asirom Vienna Insurance Group SA cu amendă de 200.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare; sancționarea cu amendă de 50.000 de lei a vicepreședintelui din directoratul Asirom, Bregovan Adamovic, responsabil cu daunele până la data de 1.11.2016; sancționarea cu câte 10.000 de lei a domnului Juraj Lelkes, având calitatea de președinte directorat, a domnului Bazon Octavian, având calitatea de director departament daune, precum și a doamnei Daniela Meghea, având calitatea de vicepreședinte directorat, membru al directoratului, ce a semnat decizia privind comitetul de analiză și soluționare a petițiilor din cadrul Asirom VIG”, anunță Agerpres.

De asemenea, Consiliul ASF a stabilit în sarcina conducerii societății Asirom Vienna Insurance Group SA o serie de măsuri corective pe o perioadă de șase luni de la data primirii deciziei, conform prevederilor legale în vigoare, privind evoluția dosarelor aflate în soldul rezervei de daună avizată la data de 31 decembrie 2016 și evoluția dosarelor de daună avizate în cursul anului 2017, în perioada menționată. În plus, Consiliul ASF a hotărât ca Asirom Vienna Insurance Group SA să întocmească raportul privind riscul propriu și evaluarea solvabilității pentru perioada 2016 – 2018, în conformitate cu prevederile Anexei nr. 2 din Norma nr. 35/2015 privind cerințele calitative stabilite de Autoritatea Europeană de Supraveghere pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale, luând în considerare nivelul riscurilor de rezervă și operațional identificat în cadrul acțiunii de control.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.