Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Conducerea RATB, decapitată ”de îndată”

București: Conducerea RATB, decapitată ”de îndată”

DISTRIBUIȚI

gabriela_firea_85321000148303 – 090112017 – La propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, consilierii generali PSD, ALDE si PMP au aprobat in sedinta de indata de sambata doua proiecte de hotarare prin care a fost revocat Consiliului de Administratie al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) si numit un Consiliu de Administratie provizoriu pana la finalizarea procedurii de selectie a administratorilor.

Decizia  vine ca urmare a neindeplinirii de catre actuala conducere a RATB a obligatiilor si responsabilitatilor in ceea ce priveste planul de masuri si actiuni pentru deszapezirea si combaterea poleiului in Capitala.

Gabriela Firea: ”Pot spune cu toata responsabilitatea ca, de la nivelul Primariei Capitalei, managementul RATB a fost coordonat: de la preluarea mandatului am avut comandamente  in care am stabilit planuri de masuri si actiuni prin care transportul in comun in Capitala sa fie imbunatatit. Actuala conducere a RATB  a sfidat cetatenii acestui oras prin neindeplinirea obiectivelor asumate, atat in perioada verii, cat si acum, cand ar fi trebuit sa mobilizeze resurse umane suficiente pentru deszapezirea statiilor si a refugiilor de tramvai si sa suplimenteze numarul de autovehicule pentru a reduce timpii de asteptare in statii.

Sustin cu tarie ca  cetatenii acestui oras trebuie respectati, locuitorii Capitalei trebuie tratati cu deferenta si responsabilitate pentru ca ne-au ales sa ii reprezentam, sa  le aparam interesele! Nu trebuie sa mai existe discrepante in ceea ce priveste calitatea vietii de la un sector la altul si toate institutiile din subordinea Consiliului General trebuie sa reactioneze prompt, cu celeritate,  sa-si respecte toate promisiunile pe care si le-au luat fata de cetateni. Am deschidere totala si dialog cu orice conducator de institutie si pot sa inteleg si probleme umane, dar am toleranta zero la indisciplina, la tupeu fata de cetateni si fata de smecherii din anumite institutii, care nu au fost deranjati ani de zile si cred ca mai pot continua asa. Eu spun nu si cred ca si dvs. sunteti pe aceeasi lungime de unda cu mine. Ii asigur pe toti salariatii RATB, cei 11 000 oameni, ca nu li se intampla nimic negativ si lucrurile se pun in ordine, pentru ca aceasta Capitala este condusa, nu va mai fi lasata pe mana iresponsabililor”.

Membrii Consiliului de Administratie provizoriu al RATB sunt Mihail Adrian Sorin, Ionut Nicolae Cieocoiu, Iuliu Gogescu, Dumitru Catana si Bogdan Alexandru Trifan.

La finalul sedintei, Gabriela Firea a afirmat ca, cea mai potrivita persoana  sa preia managementul regiei, dintre administratorii provizorii alesi, este  Mihai Adrian Sorin.  ”Am mare incredere ca domnul consilier Mihail Adrian Sorin va pune ordine la RATB, este un om care a muncit o viata in aceasta regie, care a pornit de la munca de jos, de la sef de depou pana a ajuns director, care cunoaste toate maruntaiele acestei regii si care nu s-a putut remarca, pentru ca au fost alte criterii de selectie pentru conducerea RATB pana acum, insa acest capitol s-a incheiat, incepem un capitol nou care se bazeaza pe performanta si onestitate”.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.