Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cozmin Gușă: Decizia lui Hellvig, un gest precis, necesar, de forță,...

București: Cozmin Gușă: Decizia lui Hellvig, un gest precis, necesar, de forță, deloc negativ

DISTRIBUIȚI

Cozmin Guşă148400 – 130112017 – Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat joi seara, la Realitatea TV, că punerea la dispoziție a numărului doi din SRI reprezintă un gest ”necesar” și ”coerent”, ”un moment unghiular în statul român”. Gușă este de părere, printre altele, că după 11 ani în care liderul de facto al SRI a fost Coldea, asistăm la un moment de schimbare, în care nu doar deciziile executive vor fi schimbate, dar și calculele de influență – de la câmpul tactic sugerat de analiști până la relațiile bilaterale pe care Coldea le avea.

”Era de așteptat. Când Ghiță a furat sediul Realitatea TV a fost un moment în care instituțiile statului au contribuit. Scandalul Realitatea, despre care a vorbit Ghiță recent, este unul în care ca între doi bătrâni infractori – Vântu și Ghiță – se proferează amenințări pe spatele unor jurnaliști care încercau să facă treabă bună. Lupul tânăr l-a mâncat pe lupul bătrân”, a explicat Gușă.

În urma suspendării lui Coldea, se vor schimba multe la nivelul instituțiilor din SRI, la nivelul legăturilor cu partea din Justiție, este de părere acesta. ”În ceea ce-l privește pe Eduard Hellvig, decizia de suspendare a lui Coldea este un gest de forță, dar necesar, deloc negativ, coerent cu ceea ce a făcut până acum – precizie, determinare. Putem vedea o mână de fier într-o mănușă de catifea. Speculațiile și presiunea pusă pe Iohannis au venit în pixul lui Hellvig. Dezvăluirile nu sunt legate de o prietenie, ci de un conflict de interese dintre directorul operativ al SRI și un prestator și câștigător de licitații la SRI. Biletele – plătite, probabil, de Ghiță – ale acelor vacanțe pot fi interpretate mai degrabă ca un fel de mită”, a detaliat Cozmin Gușă.

Patronul Realitatea TV nu a scăpat ocazia de a-l ataca pe vechiul său prieten, Traian Băsescu, spunând despre acesta că a venit în funcția de președinte al României, în anul 2004, ”total nepregătit”. ”De-abia acum ne dăm seama ce a generat lașitatea, neglijența și prostia lui Băsescu. Nu a fost în stare să învețe să administreze puterea”, susține Gușă, care a punctat: ”Ne lovim de finalul unei epoci”.   PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

  1. Acesta nu stiu ce caută nu politică, este ca apa , ca liantul. Ciormoflească. Una si cu una fac două. Realitatea tv n ar mai trebui să existe. Pentru cine fac ei politika pentru țigani, să se cânte manele la taraf tv, sau în pub -uri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.