Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cristiana Barbu, pentru a treia oară numită șef la ANOFM

București: Cristiana Barbu, pentru a treia oară numită șef la ANOFM

DISTRIBUIȚI

 Cristiana Barbu, ANOFM148287 – 060112017 – Directorul ANOFM, Marcel Miclău, în funcție din august 2016, a fost înlocuit de premierul Sorin Grindeanu cu Cristiana Barbu, mama fostului deputat PSD Cătălina Ştefănescu, cea care a mai ocupat această poziţie şi în perioada 2012 şi 2016.

Procedura de numire a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a fost schimbată, pe 19 mai, printr-un document semnat de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, fiind eliminate numirile politice, iar candidaţilor li se solicită performanţe şi experienţă profesională.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) preciza că în cadrul procesului de selecţie a preşedintelui ANOFM se va ţine cont de nivelul studiilor, vechimea în specialitatea studiilor, experienţa managerială şi profesională în domeniu. O altă condiţie va fi ca viitorul preşedinte ANOFM să nu fi deţinut mai mult de un mandat în această funcţie.

Preşedintele ANOFM este numit de premier, prin ordin, pentru un mandat de patru ani, însă poate fi revocat. În mai 2016, mandatul Cristianei Barbu a expirat, iar Guvernul Cioloş a anunţat că doreşte să schimbe mecanismul de numire în funcţie, pentru a elimina criteriile politice şi a introduce criterii de performanţă.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.