Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Deputatul Gigel Ştirbu: ”Avem cu toţii dreptul de a trăi fără...

Bucureşti: Deputatul Gigel Ştirbu: ”Avem cu toţii dreptul de a trăi fără discriminare şi cu protecţie egală în faţa legii”

DISTRIBUIȚI

lagar148659 – 270112017 –   Astăzi, ne aducem aminte cu tristeţe de Victimele Holocaustului, 27 ianuarie reprezentând  Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Această zi a fost stabilită prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară, prin care se respinge orice negare a Holocaustului şi încurajează statele membre ale Adunării Generale ONU să transmită pe mai departe lecţia genocidului, pentru ca această pagină neagră a istoriei să nu se mai întâmple.

Este o zi universală de comemorare şi a fost propusă de Israel, împreună cu alte 89 de state, când Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare, în anul 2005, a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.

Aşa cum consacră Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, avem cu toţii dreptul de a trăi fără discriminare şi cu protecţie egală în faţa legii. Suntem cu toţii responsabili şi este evident faptul că este de datoria noastră, a societății de astăzi, de a întreprinde toate eforturile pentru a împiedica repetarea unei asemenea tragedii, declară deputatul liberal Gigel Știrbu. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.