Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Tudor Pop îi cere ministrului Sănătății explicaţii în legătură cu criza de...

București: Deputatul Tudor Pop îi cere ministrului Sănătății explicaţii în legătură cu criza de vaccinuri pentru copii 

DISTRIBUIȚI

Pop_Rares148436 – 160112017 – Asociaţia Română Pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie a sesizat decidenţii din sănătate şi USR că spitalele se confruntă cu lipsa unor vaccinuri esenţiale.

USR îi cere ministrului Sănătății, Florian Bodog, să lămurească public situația aprovizionării cu vaccinuri pentru copii a spitalelor din România. Din informațiile primite de la Asociaţia Română Pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, rezultă că din vaccinurile prevăzute în Programul Național de Imunizare (PNI) lipsesc vaccinurile pentru combaterea infecției cu virus hepatic tip B, vaccinul Hexavalent, vaccinul Tetravalent, iar vaccinarea antipneumococică se face în limita fondurilor existente.

 ”Ţinând cont că prin lipsa vaccinurilor expunem copii la posibile riscuri de îmbolnăvire cu poliomelită, tetanos, tuse convulsivă, difterie, hepatită sau infecții cu Haemophylus, îi cer ministrului sănătății să ne prezinte o situație completă a aprovizionării cu vaccinuri în toate spitalurile și măsurile pe care le-a luat pentru cazurile în care a descoperit că acestea lipsesc. Avem o creștere extrem de îngrijorătoare a ratei de refuz vaccinal și îngreunarea accesului la vaccinare din cauza lipsei acestora este catastrofală pentru sănătatea copiilor din România” a declarat Tudor Rareș Pop, deputat USR, membru în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor.

USR a primit în  acest sens o sesizare din partea Asociaţiei Română Pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, transmisă tuturor decidenţilor din sistemul de sănătate.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.