Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Din nou criză de sânge

București: Din nou criză de sânge

DISTRIBUIȚI

sange148217 – 040112017 –  Este din nou criză de sânge în toate spitalele din Capitală. Pentru că numărul donatorilor a scăzut cu mai mult de jumătate în aceste zile, medicii sunt nevoiți să reprogrameze operațiile.

La Institutul Clinic Fundeni sunt peste 100 de pacienţi care au nevoie urgent de sânge. Este vorba de persoane diagnosticate cu afecţiuni hepatice, cardiovasculare sau oncologice. Din păcate, printre aceştia sunt şi copii internaţi în secţia de hematologie pediatrică.

Medicii spun că se confruntă cu o criză foarte mare, iar dacă unii bolnavi nu vor primi sânge foarte repede, aceştia vor deceda. S-a ajuns în această situaţie deoarece numărul donatorilor a scăzut alarmant în aceste zile. Dacă înainte de perioada sărbătorilor ajungeau la centrul de transfuzie din Bucureşti în jur de 250 de persoane, acum numărul a ajuns la 100. Mai mult, centrul din Capitală a fost închis timp de două zile.

Dacă aveţi între 18 şi 60 de ani, peste 50 de kilograme, puls regulat şi nu aţi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni, mergeţi să salvaţi vieţi! Puteţi merge să donaţi sânge la toate centrele de transfuzie judeţene. În Capitală sunt deschise trei centre: Centrul de transfuzie Bucureşti şi centrele de la Spitalul Floreasca şi Universitar, anunță Stirile.tvr.ro –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.