Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Firea zice că în intersecții se circulă normal

București: Firea zice că în intersecții se circulă normal

DISTRIBUIȚI

 bucuuresti-zapada148280 – 060112017 – Primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, declară că în toate intersectiile din Capitala se circula normal. 500 de utilaje si peste 1.000 de operatori manuali se vor afla in teren pe tot parcursul zilei.

 Firea a anuntat astazi, in urma comandamentului de iarna convocat la sediul Politiei Locale, ca in toate intersectiile mari din Capitala si pe bulevardele principale se circula normal si a dispus intensificarea actiunilor de deszapezire pe strazile adicente. ”In acest moment, in toate intersectiile principale, si nu numai, se circula normal, in conditii de iarna. La apelul pe care l-am facut in aceasta dimineata,  am insistat asupra inteventiilor pe strazile adiacente, pentru ca si acestea sunt foarte importante. Chiar daca pe marile bulevarde se circula bine, cred ca cetatenii trebuie sa aiba conditii de confort si un trai civilizat si atunci cand vor sa iasa din locuinta sau cand ajung la serviciu. De asemenea, am insistat ca accesul la cresele si gradinitele functionale, dispensare, policlinici, spitale, alte institutii, sa se poata realiza in conditii normale, decente. Sunt trei zile grele in fata noastra pe care le avem de depasit, va ninge viscolit si in urmatoarele zile, nu doar astazi. Interventia utilajelor de deszapezire trebuie sa se desfasoare continuu pentru ca vrem sa se poata circula, sa nu se blocheze orasul, chiar daca circulatia se va desfasura cu dificultate, in conditii de iarna”.

Conform raportarilor reprezentantilor firmelor de salubritate, deszapezirea pe strazile secundare s-a desfasurat astfel: in sectorul 1 s-a intervenit pe strazile secundare in proportie de 30-40%, in  sectorul 2 in proportie de 65 %,  in sectorul 3  gradul  de interventie este in proportie de 70-80% , in sectorul 4 s-a intervenit in proportie de 75-80%, in sectorul 5 gradul de interventie este in proportie de 50%, iar in sectorul 6 pe strazile secundare s-a actionat in proportie de 50%.

Reprezentantii firmelor de salubritate au dat asigurari ca, pana la ora 19:00, strazile secundare din toate sectoarele Capitalei vor fi curatate de zapada.

In ceea ce priveste sesizarile inregistrate pe parcusul noptii la dispeceratul Primariei Capitalei, Gabriela Firea a declarat: ”Am primit in jur de 90 de apeluri, cateva dintre ele se refereau la avarii Enel, cateva au semnalat faptul ca nu functionau unele semafoare, celelalte se refereau la faptul ca nu se facuse inca interventia pe parcursul noptii pe strazile adiacente, lucruri remediate intre timp si care se afla in continuare in remediare”.

În Sectorul 5, ca de obicei, deszăpezirea e doar pe hârtie

ROMPREST-ul să trăiască

Primarul general s-a declarat nemultumit de modul in care s-a efectuat deszapezirea in Sectorul 5 al Capitalei si a dispus masuri urgente pentru imbunatatirea interventiilor: ”Sunt cateva sectoare in care deszapezirea s-a facut mult mai bine decat in celelalte, am luat legatura cu cei care au inca minusuri si am solicitat masuri de urgenta pentru remedierea acestora. Am anumite nemultumiri in ceea ce priveste deszapezirea in sectorul 5 si am rugat compania de salubritate pe care am vizitat-o chiar ieri sa ia toate masurile necesare, pentru ca si acest sector al Capitalei trebuie sa arate asa cum sunt celelalte. Am insistat sa se faca mai bine deszapezirea in sectorul 5 pentru ca am avut cele mai multe sesizari la dispecerat din partea unor cetateni care locuiesc in acest sector”.

Licitaţia pentru deszăpezirea şi curăţenia Sectorului 5 a fost scoasă din nou la licitaţie de administraţia locală, în ciuda faptului că primarul Daniel Florea a anunţat încă de la preluarea mandatului în iunie trecut că va asigura din bugetul propriu serviciile de salubrizare pe raza sectorului. La jumătate de an distanţă, a căzut deja şi prima ninsoare la Bucureşti, dar licitaţia nu este încă atribuită unui operator specializat. Între timp, deszăpezirea şi curăţenia în Sectorul 5 vor fi plătite de toţi locuitorii Capitalei, serviciile fiind asigurate de Compania Romprest Service SA prin contract cu Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Potrivit anunţului de licitaţie, lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pe data de 8 decembrie 2016 de Primăria Sectorului 5, administraţia locală intenţionează să plătească între 31,882,757.23 şi 70,367,661.41 RON fără TVA (maxim 15,5 milioane euro) pentru serviciile de deszăpezire şi curăţenie, printr-un acord-cadru cu durata de un an.

PUBLICITATE

Ofertele depuse la licitaţie urmează să fie deschise la 17 ianuarie 2017. Dacă se înregistrează şi eventuale contestaţii la licitaţie, ceea ce poate prelungi termenul de atribuire a contractului cu câteva luni, înseamnă că şi în această iarnă deszăperizea Sectorului 5 va fi plătită de toţi locuitorii Capitalei prin contractul pe care Primăria Bucureşti l-a încheiat cu firma Romprest Service SA.

Corpul de Control al lui Firea – control ad-hoc la RATB

Despre RATB, Firea a declarat: “Nu am fost multumita de cum au respectat reprezentantii RATB dispozitiile mele, astfel ca am trimis Corpul de Control al Primarului General intr-o misiune ad-hoc, pentru a vedea de ce care a fost motivul pentru care ceea ce am decis ieri nu s-a respectat.  Am spus si am dispus sa fie chemati angajati de acasa, daca se afla prea multi in concediu, am dispus scoaterea in trafic a mai multor masini, iar reprezentantii RATB au suplimentat doar cu 11 numarul autovehiculelor”.

RADET nu informează prompt

 Cat priveste situatia RADET, Gabriela Firea a declarat ca nu s-au semnalat avarii pe parcusul noptii si ca ”suntem pregatiti sa intervenim, astfel incat cetatenii sa nu ramana fara apa calda si caldura, iar agentul termic este furnizat la presiune normala”.

RADET nu a informat comandamentul de iarnă că în unele zone din cartierul Rahova, din Sectorul 5, furnizarea căldurii a fost întreruptă între orele 3.00 și 13.00.

Laude de la Poliția Rutieră

Conform datelor primite de la Brigada de Politie Rutiera, in Capitala se circula mai bine decat in anii precedenti, iar deszapezirea a fost mult mai eficienta: ”Pe mine nu ma intereseaza acest lucru, coronitele, notele bune sau bilele albe, ci ma intereseaza ca cetatenii sa fie multumiti si sa se intervina eficient atat pe marile bulevarde, cat si pe strazile adiacente” a explicat Gabriela Firea.  PROMPT MEDIA

 

2 COMENTARII

  1. MITICI ! CHEMA-TII PE RUSI SA VA AJUTE ! Sau UE ori NATO ! Sau pe cei din … BOTSWANA ! Pe FIREA TRIMITE-TI-O LA … SCOALA ! Iar GUVERNUL sa va faca aprovizionarea. Pe toata durata mandatului ! …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.