Acasă Externe București: Germania nu vrea să dea bani mai mulți la bugetul UE

București: Germania nu vrea să dea bani mai mulți la bugetul UE

DISTRIBUIȚI

Jens Spahn148407 – 130112017 – Germania nu este dispusă să își majoreze, în mod automat, contribuția la bugetul Uniunii Europene, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar, a declarat, joi, adjunctul ministrului german de Finanțe, Jens Spahn, citat de Reuters. Germania, cea mai mare economie a Europei, este deja cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene, cu un aport anual de peste 15 miliarde de euro.

Potrivit unui raport intern elaborat în luna septembrie a anului trecut de Ministerul german de Finanțe, în 2019 și 2020, Germania ar putea fi nevoită să contribuie cu o sumă suplimentară de 4,5 miliarde de euro pe an la bugetul UE, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar. Pierderea Marii Britanii, cel de al doilea mare contributor net la bugetul UE, ar majora ponderea care revine Germaniei din Produsul Intern Brut al UE de la 21% în prezent la 25%.

De asemenea, Jens Spahn a sugerat că Executivul comunitar ar trebui să lege acordarea de ajutoare de la fondurile structurale de implementarea de către statele membre a reformelor recomandate de Bruxelles.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.