Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Liviu Pop, secretar de Stat la Educație

București: Liviu Pop, secretar de Stat la Educație

DISTRIBUIȚI

 Liviu Pop148286 – 060112017 – Fostul ministru interimar al Educației, Liviu Pop, a fost numit în funcţia de secretar de Stat în Ministerul Educaţiei prin decizie a premierului Sorin Grindeanu. Pop este cunoscut pentru rolul în muşamalizarea cazului de plagiat a lui Victor Ponta, amintește Gândul. Astfel, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa din 29 iunie 2012, că fostul premier a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă atunci Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.

Liviu Pop, care a asigurat interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei, a emis, înaintea şedinţei din 29 iunie, un ordin de reorganizare a CNATDCU şi a susţinut că acest for nu are competenţă să ia decizii legate de doctoratul lui Ponta. Totodată, Pop afirma că de problemele de plagiat se ocupă Consiliul Naţional de Etică, acesta fiind singurul care poate rezolva problema posibilului plagiat al premierului.

De asemenea, Liviu Pop a schimbat în 2012, prin ordin de ministru, şi componenţa Consiliului Naţional de Etică, chiar înainte ca acesta să se pronunţe în cazul Ioan Mang. Potrivit legislaţiei, Consiliul Naţional de Etică era cel care delibera în cazurile de plagiat şi a fost cel care a dat verdictul de neplagiat în cazul fostului premier Victor Ponta şi, o săptămână mai târziu, şi în cazul Laurei Codruţa Kovesi. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.