Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ordonanța grațierii a fost lucrată pe un computer de la Cancelaria...

București: Ordonanța grațierii a fost lucrată pe un computer de la Cancelaria lui Dragnea

DISTRIBUIȚI

dragnea148503 – 190112017 –  Ordonanța grațierii a fost lucrată pe un computer de la Cancelaria lui Dragnea, dezvăluie Cursdeguvernare.ro Metadatele proiectului de ordonanță de urgență pentru grațiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiției, conțin un detaliu semnificativ, care dă o nouă dimensiune declarației lui Liviu Dragnea, care a asigurat public că își asumă guvernarea Sorin Grindeanu.

Spre deosebire de celelalte trei documente din pachet (nota de fundamentare a grațierii, proiectul și nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor angajați ai Ministerului Justiției, documentul proiectului de OUG privind grațierea are trecut ca autor pe “anca.spiridon”.

Conform ghidului de asistență Microsoft, atunci când se creează un document nou, Word adaugă automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele autorului în proprietățile unui document. Nu există o angajată cu acest nume la Ministerul Justiției și singurul bugetar cu declarație de avere din România care putea intra în lanțul oficial al elaborării acestui act este Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților – Liviu Dragnea.

De precizat: semnătura “prenume.nume” este specifică documentelor create din Wordul computerelor de la Camera Deputaților. Semnăturile celor de la Ministerul Justiției sunt reținute de Word ca “Prenume Nume”.

Contactată de cursdeguvernare.ro, directorul general Anca Spiridon a negat și a spus că nu știe absolut nimic despre acest proiect. Pe proiectul de OUG privind grațierea, în metadatele documentului Word, apare și numele unui funcționar din Ministerul Justiției, la mențiunea Last Modified: “Marinela Eni”. Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public și Planificare Strategică din Ministerul Justiției.  PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.