Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Pedepsele de până la cinci ani de închisoare, grațiate integral

București: Pedepsele de până la cinci ani de închisoare, grațiate integral

DISTRIBUIȚI

Iohannis - Grindeanu148484 – 180112017 –  Prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat miercuri că pe ordinea de zi a sedintei de guvern nu figurau proiectul privind gratierea unor infractori si nici proiectul pentru modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, dar a precizat că este dreptul Guvernului sa dea amnistie si gratiere. De asemenea, Grindeanu a spus că masurile sunt luate prin ordonanta de urgenta si nu prin proiect de lege pentru că și guvernul tehnocrat a modificat Codul Penal in acest fel.

Proiectul de ordonanță de urgență promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la cinci ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

Nu beneficiază de prevederile acesteia cei care au comis infracţiuni contra siguranţei statului, infracţiuni de omor, vătămare corporală gravă, lipsire de libertate, violare de domiciliu, şantaj, viol, acte de pedofilie, corupţie sexuală, incest, furt şi tâlhărie, ultraj, tortură, acte de represiune nedreaptă, evadare, neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea defectuoasă, falsificarea de monedă, luare şi dare de mită, trafic de influenţă, nerespectarea dispoziţiilor privind importul de deşeuri şi reziduuri, rele tratamente aplicate minorului, trafic de stupefiante, falsificarea de alimente, proxenetism, sclavie, trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantilă, fraudele comise prin sistem informatic şi de plată electronic, divulgarea informaţiilor secrete de stat, cercetarea abuzivă. Proiectul a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.