Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Polițiștii de la Secția 22 cer taxe de protecție

București: Polițiștii de la Secția 22 cer taxe de protecție

DISTRIBUIȚI

mita_politie148617 – 250112017 –   Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 ianuarie.2017, a inculpatului Daniel Nicușor Istrate, ofițer de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În perioada iunie 2015 – ianuarie 2017, inculpatul Istratie Daniel-Nicușor, în calitate de ofițer de poliție, cu atribuții pe linia sistemelor de pază, a pretins și primit de la reprezentantul unei firme de pază (martor în cauză) suma totală de 5.900 lei reprezentând ”taxă de protecție” (corespunzătoare sumei de 300 lei pe lună, exceptând luna august 2015, când a primit 200 lei).

La data de 19 ianuarie 2017, ca urmare a înțelegerii anterioare, inculpatul Istratie Daniel-Nicușor a primit de la martor suma de 1.200 lei de la reprezentând ”taxa de protecție”, aferentă perioadei lunilor octombrie 2016 – ianuarie 2017, inclusiv, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Banii respectivi au fost pretinși și primiți de ofițerul de poliție pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să protejeze firma de pază în sensul neaplicării de sancțiuni contravenționale în raport cu neregulile constatate pe linia sistemelor de pază, lucru care s-a și întâmplat. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.