Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Precizari de la Primaria Capitalei

București: Precizari de la Primaria Capitalei

DISTRIBUIȚI

primaria-capitalei148328 – 100112017 –  Avand in vedere materialele aparute in mass-media, referitoare la cauzele care au dus la demiterea managerului Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari: ”Primarul General, Gabriela Firea, l-a demis pe managerul spitalului Colentina ca urmare a faptului ca nu exista la nivelul spitalului un contract de mentenanta a sistemului de incalzire, prin urmare nu si-a indeplinit obligatiile asumate pentru buna functionare a institutiei. In data de 08 ianuarie 2017, la ora 09.00, s-a primit o reclamatie la Dispeceratul General RADET, privind functionarea defectuoasa a furnizarii agentului termic la Spitalul Colentina. Aceasta reclamatie a fost inregistrata de catre Serviciul TELVERDE RADET cu numarul T151. Au fost facute verificari in zona in regim de urgenta, constatandu-se ca punctele termice functioneaza conform parametrilor presetati. S-a concluzionat faptul ca este vorba despre o problema interna. Astfel, echipele RADET s-au deplasat la fata locului si au verificat parametrii din punctul termic ce deserveste spitalul. S-a constatat ca este nevoie de aerisiri la reteaua aeriana interioara din curtea spitalului si la instalatia punctului termic. Mai mult, s-a constatat necesitatea efectuarii unor reglaje in punctul termic.

Pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp, echipele RADET au realizat toate manevrele si reglajele aferente, chiar daca acestea reveneau spitalului conform contractului. Astfel, in jurul pranzului situatia a fost remediata, parametrii de furnizare crescand si ajungand dupa-amiaza la valorile normale conform setarilor.Data fiind prognoza meteo si temperaturile exterioare extrem de scazute, echipele RADET raman in continuare mobilizate permanent, gata sa intervina in cazul unor eventuale solicitari, chiar si dincolo de limita de proprietate, atunci cand situatia o impune.

Reamintim ca mentenanta retelei interioare, a echipamentelor din punctele termice care nu apartin RADET, reprezinta responsabilitatea respectivelor institutii (in cazul de fata punctul termic si retelele din curtea unitatii medicale apartin Spitalului Colentina). ​De asemenea, institutiile aflate in aceasta situatie au obligatia ca inainte de inceperea furnizarii agentului termic pentru incalzire sa ia toate masurile necesare pentru buna functionare a instalatiilor. Aceste verificari trebuie realizate pe toata perioada sezonului rece”.

La RADET nimeni nu răspunde

Vineri, 6 ianuarie, în prima zi când a nins din abundență în Capitală, RADET a avut probleme în mai multe zone ale orașului, dar nu a raportat niciuna Comandamentului de iarnă instituit la Poliția Locală. De exemplu, în zona 13 Septembrie din Sectorul 5, căldura a fost oprită de la orele 3.00 până la 12.30, sute de apartamente rămânând în frig. În acest interval, de fiecare dată când primarul general apărea la televizor și întreba, în direct, ce probleme sunt în București, cei de la RADET susțineau că totul e în ordine.  PROMPT MEDIA

foto:a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.