Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Pregătiri pentru a 57-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă –...

București: Pregătiri pentru a 57-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia

DISTRIBUIȚI

Geta Brătescu-Apariții148541 – 200112017 –   În perioada 17 – 18 ianuarie 2017 a avut loc cea de-a doua etapă de selecție din cadrul Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia.

În urma centralizării punctajelor acordate de fiecare membru al comisiei, a fost desemnat câștigător proiectul “Geta Brătescu-Apariții”, autori Geta Brătescu, Magda Radu, Corina Bucea, Diana Ursan, Raymond Bobar, Dan Burzo, Frederic Eyl, Steffen Oestreich, Marian Manten, cu un punctaj 86,71p.

Locul al doilea a revenit proiectului “O mie de tranziții. Munca artistului după schimbarea lumii”, autori Cătălin Gheorghe, Cristian Nae, Dan Acostioaei, Matei Bejenaru, Anca Benera, Arnold Estefan, Iulia Toma, Claudiu Cobilanschi, cu 76,85p, în timp ce locul al treilea a revenit proiectului “Creatura creativă” al autorilor Cristina David, Ana-Maria Machedon, Alexandru Bounegru, cu 51,28p.

Participanţii pot depune contestaţii, referitoare numai la modalitatea în care a fost respectat regulamentul de organizare al concursului, la sediul Ministerului Culturii, în atenţia Compartimentului Monumente de For Public, Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, cod 030833, Bucureşti, până la data de 26 ianuarie 2017, ora 14.00. Acestea vor fi analizate şi soluţionate în termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor de către o Comisie de soluţionare a contestaţiilor, formată din membri desemnaţi de instituţiile organizatoare.

Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român organizează în comun participarea României la cea de-a 57-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia, care se va desfăşura în perioada 13 mai – 26 noiembrie 2017.

România dispune de două spaţii expoziţionale în cadrul Bienalei: Pavilionul României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, proiectul câștigător acoperind ambele spații.   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.