Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se cere audierea lui Dragnea

București: Se cere audierea lui Dragnea

DISTRIBUIȚI

florin-citu148427 – 160112017 – Senatorul PNL Florin Câtu a solicitat, duminica, audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, de  Comisia de ancheta a rectificarilor din 2016, el aratand ca Dragnea insusi a cerut guvernului si fostului premier Ciolos in mod imperativ rectificare bugetara pentru ministerele Dezvoltarii si Agriculturii.

Solicitarea vine in contextul in care chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut in mod expres constituirea unei Comisii de ancheta parlamentara care sa ancheteze rectificarile bugetare pozitive din 2016, iar lui Ciolos i-a solicitat sa raspunda in fata acestei comisii despre o presupusa „gaura” in buget de aproximativ 10 miliarde de lei.

Câtu isi fundamenteaza acuzatiile la adresa lui Dragnea prin mai multe citate din declaratiile publice ale acestuia, precum si printr-un citat dintr-o declaratie de pe contul de Facebook al liderului PSD, care in 23 noiembrie 2016, ziua in care a fost prezentata OUG nr.86/23.11.2016, posta urmatorul mesaj: ”Solicit Guvernului sa aloce la rectificarea bugetara banii necesari pentru a plati in avans subventiile catre fermieri. Este o masura buna pe care PSD a prevazut-o in programul de guvernare. Guvernul ZERO are 29 de miliarde necheltuiti si acesti bani ar trebui sa mearga catre romani. Ar fi si o reparatie pentru dispretul cu care tehnocratii i-au tratat pe fermieri in 2015, intarziind cu 8 luni plata subventiilor”.

Pe langa Dragnea, senatorul PNL mai propune audierea lui Vasile Dancu, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a lui Viorel Stefan, actual ministru de Finante si presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor, precum si a lui Dumitru Daniel Botanoiu, secretar de stat in ministerul Agriculturii si membru PSD.

”Propun audierea la comisiile reunite pentru buget si finante ale Camerei deputatilor si a Senatului a presedintelui PSD, Liviu Dragnea. (…) Liviu Dragnea a cerut Guvernului si premierului Dacian Ciolos in mod imperativ rectificare bugetara pentru cele doua ministere, cel al Dezvoltarii si cel al Agriculturii”, a precizat Citu intr-un material intitulat „Raport asupra rectificarilor bugetare din 2016”, pe care l-a publicat duminica pe blogul sau. El arata ca Dragnea trebuie sa clarifice daca a exercitat presiuni asupra premierului Ciolos pentru a se face aceste rectificari in plina campanie electorala si cu o luna inainte de finalizarea exercitiului bugetar, daca era informat in noiembrie 2016, cand elabora programul PSD de guvernare, in legatura cu executia bugetara si daca este constient de implicatiile declaratiilor sale despre o presupusa gaura de 14 miliarde lei din bugetul tarii pentru Romania pe pietele internationale.

In ceea ce priveste cererea de audiere a lui Vasile Dancu, Câtu mentioneaza ca acesta trebuie sa prezinte nota de fundamentare care a stat la baza solicitarii rectificarii bugetare pentru ministerul pe care il conducea in noiembrie 2016 si sa prezinte comisiei lista cu proiectele si primariile care au primit fonduri in decembrie 2016 din aceasta rectificare.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.