Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Șeful te poate concedia prin e-mail

București: Șeful te poate concedia prin e-mail

DISTRIBUIȚI

 judecat148360 – 110112017 –   Angajatorii îi pot trimite unui salariat decizia de concediere prin intermediul e-mailului, conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, citată de Legislatiamuncii.ro. Magistrații au hotărât că această modalitate de a concedia un angajat este legală. Totuși, vor fi anumite condiții care trebuie îndeplinite. Verdictul Curții Supreme a fost anunțat pe 24 octombrie 2016, dar pe 9 ianuarie 2017 a fost publicat în Monitorul Oficial. Din acest moment, decizia are efect la nivel național.

Decizia de concediere poate fi trimisă prin e-mail dacă salariatul respectiv a oferit angajatorului o adresă de acest tip, iar părțile obișnuiesc să comunice, în general, în acest mod. De asemenea, fișierul cu decizia de demitere trebuie să fie în format PDF și să respecte prevederile Codului Muncii.

Asta înseamnă că trebuie să conțină motivele pentru care angajatul a fost demis, care este perioada de preaviz, o serie de informații despre locurile de muncă disponibile pe care le mai are angajatorul și în ce condiții s-ar putea decide să accepte unul dintre ele.   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.