Acasă Social București: “Soarta a peste 1.500.000 de români din Italia, ignorată de Guvernul...

București: “Soarta a peste 1.500.000 de români din Italia, ignorată de Guvernul României”

DISTRIBUIȚI

capimed148620 – 250112017 –   Proiectul “Vreau să lucrez legal în Europa mea!”, care a fost aprobat cu greu spre finanţare de Ministerul Fondurilor Europene al fostului Guvern Cioloş, este tergiversat de actualul Guvern Grindeanu. Din acest motiv, soarta a peste 1.500.000 de români care locuiesc în Italia este incertă, fiind foarte expuşi la fenomene periculoase, precum munca “la negru” şi sclavagism modern.

Confederaţia Naţională a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D. România), iniţiatoarea proiectului, critică ”dezinteresul total al Guvernului referitor la viaţa tot mai grea a românilor care lucrează în Italia, majoritatea dintre ei fără carte de muncă, şi trage un puternic semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare al concetăţenilor noştri din Diaspora care sunt abuzaţi sau chiar omorâţi”. Totodată, C.A.P.I.M.E.D. România afirmă că primeşte mii de scrisori ale românilor care semnalează abuzuri, însă la ora actuală nu pot fi reprezentaţi legal întrucât acest proiect încă nu a primit finanţare, Guvernul României încălcând astfel articolul 17 din Constituţia României.

“Văd că şi actualul Guvern se joacă cu focul şi refuză un drept constituţional al românilor din Diaspora, dreptul a fi protejat de Stat, conform articolului nr. 17. Este inadmisibil cum deja trei guverne se joacă, la propriu, cu soarta a peste 1,5 milioane de concetăţeni din Diaspora, politizând un subiect de-o importanţă fără precedent. Deja numărul românilor din Italia care sunt abuzaţi este într-o creştere alarmantă, femeile fiind cele mai expuse, iar Guvernul României încă nu are o strategie fezabilă de a-i proteja. Noi – Confederaţia Naţională a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii – am propus acest proiect de reprezentare a intereselor tuturor românilor care lucrează pe teritoriul Italiei, care a fost aprobat spre finanţare cu întârziere de Guvernul Cioloş. Cum s-a schimbat Guvernul, acea aprobare văd că nu este recunoscută de actualul Guvern, care afirmă că Ministerul Românilor de Pretutindeni este în restructurare, ignorând astfel nevoia urgentă a peste 1,5 milioane de români de a fi reprezentaţi legal în Italia. Zilele trecute, un român de 30 de ani a fost omorât in Sicilia, fiind doar unul dintre cazurile asemănătoare de concetăţeni de-ai noştri care au pierit tragic din cauză că nu au fost reprezentaţi. Cer Guvernului României să-şi scoată conştiinţa de la naftalină şi să acţioneze urgent, aparând drepturile constituţionale ale cetăţenilor lor”, declară Carmen Luminița Andrei, președintele Confederației Naționale a Antreprenorilor Mici și Mijlocii, stabilită de 27 în Italia şi de opt ani prezentă în Sicilia. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.