Acasă Social Aparare București: SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic

București: SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic

DISTRIBUIȚI

sri148574 – 230112017 –. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a cerut Comisiei de control a activității SRI din Parlament ca miercuri să ceară lămuriri SRI privind o eventuală implicare în protestele de duminică seara. Serviciul Român de Informaţii (SRI) transmite, printr-un comunicat de presă, că respinge orice încercare de a implica instituţia în ”dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate”. potrivit legii.

”Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii”.

După cum se știe, Dragnea a afirmat că la întoarcerea din SUA l-a găsit pe preşedintele Klaus Iohannis ”’în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva Guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie”. ”Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date”, a scris Dragnea pe Facebook duminică seara. În opinia sa, mitingul de duminică seara este un început de lovitură de stat. ”’De fapt, preşedintele Iohannis vrea, aşa cum a vrut şi fostul preşedinte Băsescu, să pună în cătuşe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituţii fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în ţara lor, fără teama că sunt ascultaţi, urmăriţi, hăituiţi, şantajaţi şi nedreptăţiţi. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susţin acţiunile împotriva corupţiei, dar împotriva adevăratei corupţii. Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din faţa sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare şi de suportul popular”. ”’Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al preşedintelui Iohannis, viaţa românilor are nevoie de bunăstare şi siguranţă”’, încheie Dragnea.. PROMPT MEDIA

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.