Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Stelian Tănase: Coabitarea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul Grindeanu va...

București: Stelian Tănase: Coabitarea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul Grindeanu va arăta prost

DISTRIBUIȚI

Stelian Tănase148225 – 040112017 – Coabitarea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul Grindeanu va arăta prost, va fi o tensiune continuă, declară la RFI politologul Stelian Tănase. El crede că Executivul PSD – ALDE este unul cu multe contradicţii. Politologul mai afirmă că adevărata Opoziţie în România va fi presa.

În opinia lui Stelian Tănase, ”este un Guvern cu multe contradicţii, mult prea mare (…), eu cred că 16 – 18 persoane era suficient, dar s-a preferat această formulă, pentru că s-a dorit să se acopere toate nevoile de grup, de gaşcă, plus că trebuia satisfăcut şi ALDE”.

Politologul crede că Guvernul Grindeanu se va confrunta cu mari probleme: ”Nu dau o şansă teribilă acestui guvern, el se va confrunta repede cu mari probleme, cele mai mari provenind din promisiunile enorme pe care le-au făcut în campanie şi care acum toată lumea care i-a votat, dar şi ăia care nu i-au votat aşteaptă a fi îndeplinite”.

Tănase estimează că ”va fi un Guvern de cursă lungă, dar care ca la hochei va schimba adesea garniturile, adică vor fi remanieri, vor fi schimbări, cum au fost şi Guvernele Ponta 1, 2, 3 sau Boc (…). Experienţa Guvernelor PSD ne arată un anumit tip de aventurism, riscuri, trec mult peste limitele puterii, aşa a picat Ponta, aşa a picat şi Năstase, adică a lăsat o impresie de genul ăsta, de oarecare autoritarism la Năstase şi de aroganţă şi minciună la Ponta şi cred că pericolul ăsta pândeşte şi actualul Guvern PSD. Văd că Dragnea a luat un ton autoritar şi e cam insistent, se bagă prea mult în microfoane, prea mult în camerele tv şi văd aici un anumit pericol. El a avut şi atitudini în care a făcut pe modestul, a fost sobru şi i-a stat mai bine. După 11 decembrie însă am impresia că şi-a pierdut controlul”.

În opinia politologului, coabitarea dintre preşedinte şi Guvern va arăta ”prost”. Va fi o tensiune continuă. Au pornit şi cu stângul, câteva declaraţii făcute de Dragnea, că e singura mutare, că s-a dus cu mutarea în plic, nu vom veni cu a doua propunere, uite că au venit.

Tănase consideră că preşedintele s Iohannis ”a greşit că i-a trimis un sms (premierului desemnat – n.r.) şi i-a spus succes. Trebuia să iasă la televizor, dar se grăbea să ajungă la doamna Carmen la Sibiu şi l-am înţeles ca bărbat şi cap de familie. Trebuia, sigur, să iasă şi să spună l-am desemnat, să-i spună câteva cuvinte de încurajare, domnul Grindeanu să-i mulţumească pentru încredere, nu prin SMS şi prin televizor. Iohannis e într-o situaţie foarte neplăcută. El a contat pe PNL, a crezut că victoria sa strălucită se va repeta şi că va aduce PNL-ul la guvernare şi va avea Guvernul lui. Asta nu s-a întâmplat. Acum e cu mâinile goale în faţa lui Dragnea şi maşinăriei PSD şi are de tras. El nu are un vehicul politic în acest moment, dar trebuie să mai spunem că situaţia PNL-ului i se datorează în mare măsură, tutela, patronajul lui asupra PNL-ului a fost una din cauzele principale ale prăbuşirii PNL-ului în 2016”.

Cine va fi adevărata Opoziţie în România? ”Ca de obicei, întâi presa, care va fi foarte activă şi va măcina credibilitatea Guvernului, va scoate în prima pagină subiectele controversate, nu mai zic dacă vor fi şi scandaluri sau afaceri de corupţie şi pe acest temei al acestei eroziuni naturale oricărei guvernări se va reanima Opoziţia, dar undeva târziu, prin 2018, prima mobilizare va fi pentru alegerile europarlamentare, apoi pentru prezidenţiale. Deci Opoziţia se va odihni anul acesta, care, atenţie, e singurul an neelectoral din acest ciclu, îşi va linge rănile”, crede Tănase. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.