Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Transelectrica atenționează

București: Transelectrica atenționează

DISTRIBUIȚI

tRANSELECTRICA148423 – 130112017 –  Compania Transelectrica a anunțat în cadrul ședinței de Guvern că urmează o situaţie de criză iminentă în funcționarea Sistemului Energetic Naţional. Prognozele meteorologice și scăderea rezervelor de apă s-ar afla printre motivele aceste crize așteptate.

Transelectrica a anunțat o criză energetică iminentă. Potrivit reprezentanților ministerului Energiei, criza este așteptată în perioada 17 – 20 ianuarie.Ea survine în urma deficitului de energie electrică. Motivele pentru care această criză ar apărea ar fi debitul mic al apelor, scăderea rezervelor de apă din lacuri și prognozele meteo. Criza nu va afecta consumatorii casnici, ci numai pe cei industriali, mari consumatori de energie și gaze.

Guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de electricitate pot fi anulate, iar consumul intern de energie electrică poate fi restricţionat.

Astfel, ministerele Energiei și Economiei au elaborat Hotărârea de Guvern privind adoptarea unor măsuri de siguranță pe piața de energie electrică. Aceasta a fost aprobată în cadrul ședinței cabinetului.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.