Acasă Externe Bulgaria: Cod galben de ninsoare, polei şi vânt puternic pentru 17 districte...

Bulgaria: Cod galben de ninsoare, polei şi vânt puternic pentru 17 districte în 19 ianuarie

DISTRIBUIȚI

ninsoare-viscol148516 – 190112017 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar a prognozat pentru data de 19 ianuarie 2017 un cod galben, după cum urmează: pentru căderi abundente de precipitaţii sub formă de ninsoare şi formare de polei, emis pentru 4 districte: Blagoevgrad, Smolyan, Pazardzhik şi Plovdiv; pentru căderi abundente de precipitaţii sub formă de ninsoare, formare de polei şi vânt puternic, emis pentru 13 districte: Kardzhali, Haskovo, Stara Zagora, Ruse, Targovishte, Sliven, Yambol, Burgas, Varna, Dobrich, Razgrad, Shumen şi Silistra.

Drumurile naţionale I-1 Sofia-Vidin şi, respectiv, I-5, pe segmentul Ruse-Byala, sunt practicabile în condiţii de iarnă, fiind deschise circulaţiei pentru toate categoriile de vehicule. Drumul naţional I-2, pe segmentul Ruse-Razgrad, pe teritoriul regiunii Ruse, circulaţia este limitată temporar pentru toate categoriile de autovehicule în vederea efectuării activităţilor specifice de înlăturare a troienelor şi curăţare a  carosabilului.

Totodată, se circulă în condiţii de iarnă pe segmentele de drum naţional I-3, Yablanitsa – Pleven şi, respectiv, I-5, Ruse-Byala, precum şi în regiunile Haskovo, Sliven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra şi Shumen. În astfel de cazuri, autorităţile competente bulgare vor putea decide închiderea sau limitarea temporară a circulaţiei vehiculelor sau doar pentru anumite categorii de vehicule, pe anumite segmente de drumuri naţionale, în încercarea de a se evita aglomerări şi blocări ale mijloacelor de transport în trafic şi de se asigura condiţii prielnice deblocării şi curăţării drumurilor naţionale. Şoferii şi reprezentanţii firmelor de transport pot obţine informaţii actuale cu privire la starea drumurilor de pe aplicaţia pentru telefoane mobile LIMA – www.lima.api.bg,  de pe pagina de internet a Agenţiei Executive Infrastructura Rutieră – www.api.bg şi în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.   PROMPT MEDIA

foto:observator.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.