Acasă Externe Bulgaria: Rumen Radev a fost învestit oficial președinte al Bulgariei

Bulgaria: Rumen Radev a fost învestit oficial președinte al Bulgariei

DISTRIBUIȚI

148569 – 230112017 –  Generalul bulgar Rumen Radev, câștigătorul alegerilor prezidențiale desfășurate pe 13 noiembrie 2016, a fost duminică, 22 ianuarie 2017, învestit oficial ca președinte al Bulgariei în urma unei ceremonii militare care s-a desfășurat în centrul capitalei Sofia, după ce săptămâna trecută el a depus jurământul în cadrul unei prime ceremonii la Parlament, consemnează agenția EFE, citată de Agerpres.

Rumen RadevFost comandant al Forțelor Aeriene bulgare, Rumen Radev și-a întrerupt cariera militară pentru a candida la președinție, susținut de Partidul Socialist. El a învins-o în alegeri pe candidata conservatorilor, Țețka Țaceva, sprijinită de premierul Boiko Borisov, acesta din urmă dându-și demisia după alegeri.

Conform ceremonialului din Bulgaria, președintele a fost învestit cu onoruri militare. Mandatul lui Radev va avea cinci ani, dar el se anunță agitat încă din primele zile, întrucât prima măsură pe care va trebui să o ia este dizolvarea Parlamentului și convocarea alegerilor legislative anticipate – probabil pentru luna martie -, în încercarea de a soluționa criza provocată de demisia guvernului Borisov, rămas deocamdată interimar.

Radev a enunțat principalele probleme ale Bulgariei: erodarea democrației, corupția și percepția că justiția este absentă, precum și inegalitățile în creștere dintre bogați și săraci.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.