Acasă Externe Croația: Ninsori, ploi şi vânt puternic

Croația: Ninsori, ploi şi vânt puternic

DISTRIBUIȚI

vreme_extrema_vestul_europei148419 – 130112017 –  Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că prognozele meteorologice indică, în perioada imediat următoare, apariția de ninsori, ploi şi vânt puternic.

Astfel, începând din data de 13 ianuarie 2017 regiunile Zagreb, Karlovac și Gospic, situate în centrul țării, se vor afla sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ninsoare. De la aceeași dată, regiunea Rijeka (Nord-Vest) se va afla sub avertizare cod roșu de ploi abundente și cod portocaliu de vânt puternic, iar regiunile Knin, Split și Dubrovnik (Dalmația) se vor afla sub avertizare meteorologică cod portocaliu de ploi abundente și vânt puternic. Prognozele meteorologice indică menținerea acestor condiții atmosferice până la mijlocul săptămânii viitoare.

Pentru evitarea eventualelor probleme, se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Reamintim cetățenilor români că în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112. Pe teritoriul R. Croaţia, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie între 15 noiembrie şi 15 aprilie. Prin echipamente de iarnă se înţelege, pentru autovehicule cu masă de până la 3,5 tone, anvelope de iarnă inscripţionate M+S, pe toate roţile, sau anvelope de vară cu o adâncime a profilului de minim 4 mm însoţite, la nevoie, de lanţuri pentru roţile de tracţiune. Pentru autobuze, autocare şi vehicule de transport marfă sunt obligatorii lanţurile speciale de zăpadă sau anvelopele de iarnă inscripţionate M+S pe roţile de tracţiune. Contravenţiile pentru nerespectarea condiţiilor menţionate variază între 300 HRK (aprox. 40 euro şi 700 de HRK (aprox. 90 euro).  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.