Acasă Externe Elveția: Dorin Chirtoacă, în vizită de monitorizare în Elveția

Elveția: Dorin Chirtoacă, în vizită de monitorizare în Elveția

DISTRIBUIȚI

Chirtoaca148631 – 260112017 –  Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în calitate de vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei (CORLEAP), a întreprins o vizită de monitorizare în Elveția, în perioada 23 – 25 ianuarie 2017.  În această perioadă, primarul capitalei Republicii Moldova a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și regionale din orașele Bern, Zurich și Oetwil an der Limmat, precum și cu administrația Cantoanelor Zurich și Jura.

În cadrul vizitei în Elveția, reprezentanții CORLEAP au examinat situația privind democrația locală și regională din perspectiva prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale, ratificată de către acest stat în anul 2005.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă și Marc Cools (Belgia), co-raportori CORLEAP cu privire la democrație locală, s-ua axat asupra evoluției în domeniul democrației locale, de la ultima vizită de monitorizare efectuată în Elveția de către Congres în anul 2009.

De asemenea, delegația CORLEAP a avut programate o serie de alte întrevederi și cu reprezentanți ai Parlamentului Elveției, ai Departamentelor Federale de Justiție și Poliție, Afaceri Interne, Mediu, Transporturi, Energie și Comunicațiilor, precum și reprezentanți ai Departamentului Federal de Finanțe.

Rezultatele vizitei de monitorizare vor fi publicate în cadrul unui raport, care va fi prezentat la cea de-a 32-a Sesiune a CORLEAP, în perioada 28 – 30 martie 2017. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.