Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Comisie Tehnică Județeană pentru elaborarea Planului de menținere a calității aerului...

Ilfov: Comisie Tehnică Județeană pentru elaborarea Planului de menținere a calității aerului în Ilfov

DISTRIBUIȚI

148551 – 200112017 –  Consiliul Județean Ilfov anunță publicul interesat asupra inițierii procesului de elaborare a Planului de menținere a calității aerului pentru județul Ilfov, în conformitate cu prevederile art. 21 alin. (2) lit. a) și art. 56 alin. (1) din Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, prevederile art. 4 alin. (1) lit. b) și art. 32 din Hotărârea Guvernului nr. 257/2015 privind aprobarea Metodologiei de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de acţiune pe termen scurt şi a planurilor de menţinere a calităţii aerului.

Potrivit prevederilor art. 3 și al Anexei nr. 2 din Ordinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr.1206/2015 privind aprobarea listelor cu unităţile administrativ-teritoriale întocmite în urma încadrării în regimuri de gestionare a ariilor din zonele şi aglomerările prevăzute în Anexa nr. 2 la Legea nr. 104/2011, județul Ilfov este încadrat în regimul de gestionare II pentru poluanţii – pulberi în suspensie (PM10, PM2,5), oxizi de azot (NO2, NOx), benzen (C6H6), dioxid de sulf (SO2), monoxid de carbon (CO), plumb (Pb), arsen (As), cadmiu (Cd) şi nichel (Ni), fapt care determină inițierea procesului de elaborare a Planului de menţinere a calităţii aerului pentru județul Ilfov.

Astfel, la nivelul judeţului Ilfov s-a constituit, prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Ilfov nr. 15 din 10 ianuarie 2017, Comisia Tehnică Județeană care va avea ca obiectiv elaborarea Planului de menținere a calității aerului pentru județul Ilfov cu o perioadă de valabilitate de 5 ani, urmărirea implementării măsurilor/acțiunilor stabilite în plan pentru menținerea concentrațiilor poluanților sub valorile limită/valorile țintă, precum și întocmirea Raportului anual cu privire la stadiul realizării măsurilor și supunerea spre aprobare Consiliului Județean Ilfov, după avizarea de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov.

Publicul interesat are dreptul de a participa la procesul de luare a deciziilor privind elaborarea Planului de menținere a calității aerului pentru județul Ilfov. Informaţii pot fi obținute la sediul Consiliului Judeţean Ilfov şi la cal al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.