Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Incendiu de proporții în clubul Bamboo. Sute de pompieri și cadre medicale...

Incendiu de proporții în clubul Bamboo. Sute de pompieri și cadre medicale alertați pentru intervenție . MAI a deschis o linie telefonică specială

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Agerpres

Un incendiu puternic a izbucnit în clubul de lux Bamboo din Capitală, noaptea trecută, autoritățile activând Planul Roșu de intervenție din cauza numărului mare de persoane care se aflau la acea oră în club. Răniții au ajuns la mai mute spitale din București, transportați fie cu ambulanțele, fie au ajuns cu mijloace proprii.

Mai multe persoane care, pentru a se salva, au sărit pe fereastră și au suferit de hipotermie.

Dispeceratul ISU București-Ilfov a fost alertat la ora 03.32, printr-un apel care anunța un incendiu la un club situat pe strada Tuzla din București. Pentru salvarea persoanelor aflate în pericol și lichidarea incendiului au fost alertate mai multe echipaje de pompieri și personal medical specializat, numărul pompierilor mobilizați, inclusiv din turele

sursa foto: Agerpres
sursa foto: Agerpres

libere, pentru intervenție fiind de peste 260 de pompieri au intervenit cu 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, 4 autospeciale de intervenție la înălțime, 28 echipaje SMURD de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, 26 ambulanțe ale SABIF, un punct de comandă mobil, 4 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, 2 spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare, un echipaj CBRN și mașina medicului de urgență.

La locul intervenției a fost instalat un punct medical de triaj, pentru evaluarea persoanelor intoxicate cu fum sau a celor cu afecțiuni generate de hipotermie.

Intervenția pompierilor a fost dificilă din cauza arderii generalizate care se manifesta pe o suprafața de aproximativ 3.000 pătrați, cu flacără violentă, în condiții de vreme geroasă, fiind necesar un efort deosebit din partea salvatorilor.

Până la ora 10.00, în urma incendiului, 42 de persoane au ajuns la patru spitale din Capitală (22 – Spitalul Floreasca, 6 – Spitalul Universitar, 5 – Spitalul Pantelimon, 3 – Spitalul Colentina, 6 – Spitalul Elias), intoxicați cu fum, hipotermie și fracturi de membre. 32 de persoane au părăsit deja spitalele, dar 10 sunt încă investigați pentru a stabili dacă este nevoie de internare.

Niciunul dintre pacienți nu a prezentat arsuri, o singură pacientă care se află internată în secția de ATI a Spitalului Floreasca se află într-o situație care necesită supraveghere specială.

Până în acest moment, nu au fost identificate persoane care și-au pierdut viața în urma incendiului.

Ministrul Sănătății a făcut apel ca, toate persoanele care nu au acceptat internarea în urma consultului medical, dar care vor prezenta pe parcursul zilei dureri de cap, vertij, stări de rău să contacteze serviciile de ambulanță sau să se prezinte imediat la orice unitate de primiri urgențe pentru monitorizarea stării de sănătate.

Rudele celor care s-au aflat în club pot obține informații despre persoanele transportate la spital apelând la linia telefonică – 021 206.40.50, special deschisăă pentru această intervenție.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar pentru distrugere din culpă, având în vedere vătămarea mai multor persoane și care cercetează cauzele care au declanșat incendiul din Bamboo. Ancheta este efectuată cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Omoruri. Procurorii vor stabili dacă este vorba de un accident sau de un incendiu provocat deliberat.

Procurorii audiază mai  mulţi angajati ai clubului şi clienţi care au fost prezenţi noaptea trecută în club.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.