Acasă Externe Întrevederi la Chișinău și Tiraspol pe tema conflictului transnistrean

Întrevederi la Chișinău și Tiraspol pe tema conflictului transnistrean

DISTRIBUIȚI

 Wolf Dietrich Heim148469 – 170112017 – Reprezentantul Special al OSCE austriac Președintele în exercițiu pentru reglementarea conflictului transnistrean, Wolf Dietrich Heim, vizitează Chișinăul și Tiraspolul în perioada 17-20 ianuarie.

Miercuri, 18 ianuarie, Ambasadorul Heim se va întâlni la Chișinău cu președintele Parlamentului Andrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip, Viceprim-ministrul pentru reintegrare, și negociatorul-șef Gheorghe Balan, și ministrul adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii, iar joi, 19 ianuarie, Reprezentantul Special se va întâlni la Tiraspol cu ​​liderul Vadim Krasnoselsky, presedintele Sovietului Suprem Alexander Shcherba și negociatorul-șef din partea Tiraspolului, Vitali Ignatiev.

În timpul vizitei sale, Ambasadorul Heim va avea întrevederi cu ambasadorii rezidenți din Federația Rusia și Ucraina (mediatori) și Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii (observatori), ca parte a eforturilor coordonate ale partenerilor internaționali în cadrul 5 + 2 format pentru a sprijini părțile laterale în mișcare procesul.

Vizita în regiune se va încheia cu declarații de presă ale Reprezentantului Special al OSCE Ambasadorul Heim vineri, 20 ianuarie, la 13:30, la sediul Misiunii OSCE în Moldova. PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.