Acasă Social Mai sunt închise doar drumuri județene și comunale. Navigația pe Dunăre a...

Mai sunt închise doar drumuri județene și comunale. Navigația pe Dunăre a fost suspendată

DISTRIBUIȚI

 dunarea-inghetata1148342 – 100112017 –  Traficul rutier este în continuare închis pe 23 de drumuri județene și 11 drumuri comunale din 6 județe (Constanța, Iași, Botoșani, Galați, Bacău și Neamț), dar în acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere, anunță MAI.

De asemenea, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația întreruptă. Pe Autostrada A2 București – Constanța se circulă în condiții de iarnă.

La nivel național, CNAIR a acționat cu 895 de utilaje care au împrăștiat 4.419 tone de material antiderapant și 18,5 tone clorură de calciu.

Toate aeroporturile sunt deschise și nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. În ultimele 24 de ore, 39 de trenuri au înregistrat întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 29 de trenuri au fost anulate. Magistrala feroviară 900 Craiova este închisă între stațiile Strehaia și Ciochiuța din cauza ruperii firului de contact.

Navigația pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora 12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

În continuare, în punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții, cu excepția PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.

În localitatea Negru Vodă, din județul Constanța, alimentarea cu energie electrică este întreruptă. 11 echipe de intervenție acționează pentru remedierea acestei defecțiuni, care afectează 1.524 de consumatori.

Urmare a analizei efectuate la nivelul județelor aflate sub avertizare, s-a luat hotărârea întreruperii cursurilor în data de 10 ianuarie în școlile din 22 de județe (Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Botoșani, Buzău, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vrancea și Vaslui), în data de 11 ianuarie în județul Argeș, iar în municipiul București pe perioada 10 – 13 ianuarie 2017.

La nivel național, au acționat, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populației și al autorităților locale, 17.377 de angajați ai MAI (9.235 de polițiști, 5.214 pompieri și 2.928 jandarmi), cu 7.621 mijloace tehnice.

Au fost efectuate 9.510 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță, din care 220 pentru gravide și 286 pentru persoane dializate.

Aeronavele MAI au efectuat 14 misiuni medicale – 13 cu elicopterele SMURD și una cu avionul Piper.

Ca urmare a temperaturilor scăzute, 254 de persoane fără adăpost au fost relocate, dintre care 57 cu hipotermie. Cele mai multe dintre acestea au fost identificate la nivelul județelor Harghita, Mureș și Municipiul București.

Având în vedere noile avertizări de ninsoare și viscol, în special pentru zona de Sud-Est, se solicită cetățenilor să se informeze permanent asupra stării vremii, a condițiilor de trafic și să respecte cu recomandările autorităților.

Înainte de a pleca la drum conducătorii auto sunt sfătuiți să consulte site-ul Centrului Infotrafic din cadrul Poliției Române, unde se pot informa cu privire la starea drumurilor.

Orice situație de risc pentru populație, cauzată de vremea severă, poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.  PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.